Mijn Staedion
Mijn Staedion

Woning kopen? Staedion helpt u graag!

Staedion verhuurt niet alleen woningen, maar verkoopt ze ook. Van appartementen tot eengezinswoningen. In Den Haag en in de directe omgeving. Stuk voor stuk eerlijke en betaalbare woningen en direct beschikbaar. Wilt u een woning kopen? Staedion helpt u graag!  
 

Hoe kom ik aan een koopwoning?

Een huis kopen is leuk, maar ook spannend! Er komt behoorlijk wat bij kijken en het is een beslissing die u neemt voor een langere tijd. Wij hebben voor u op een rijtje gezet hoe het kopen van een woning in grote lijnen in zijn werk gaat.

Uw financieringsmogelijkheden 
Het kopen van een huis begint met het in kaart brengen van uw financieringsmogelijkheden. Met uw jaarinkomen wordt berekend welk bedrag u kunt lenen en tot welke maandlasten dat leidt. U bepaalt zelf wat u per maand wilt besteden. Met die gegevens weet u wat er binnen uw budget valt en naar wat voor soort huizen u op zoek kunt.

Staedion geeft zelf geen hypotheekadvies. Wij adviseren u om een afspraak te maken met een hypotheekadviseur van een bank, verzekeraar of adviesbureau. U kunt zich daar uitgebreid laten voorlichten over de verschillende hypotheekmogelijkheden. Controleert u altijd of de adviseur erkend is door de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs. Daarmee weet u zeker dat de hypotheekadviseur deskundig en betrouwbaar is.

Op zoek naar een woning 
Wanneer u een woning van Staedion wilt kopen, kunt u ons aanbod van koopwoningen bekijken. Hier kunt u zich inschrijven om op de hoogte te blijven van ons koopaanbod. Zodra er een woning is die aan uw wensen voldoet, brengen wij u daarvan per mail op de hoogte.

Een woning bezichtigen 
Heeft u een woning gevonden waar u interesse in heeft, dan kunt u met een makelaar van Staedion een afspraak maken voor een bezichtiging. In overleg kan dat ook buiten kantooruren. Tijdens de bezichtiging krijgt u alle tijd de woning goed te bestuderen en de makelaar vertelt u het een en ander over de woning en de buurt. Wanneer de woning onder een Vereniging van Eigenaren (VvE) valt, krijgt u daar ook meer informatie over. Met een VvE wordt tegen een maandelijkse vergoeding van de bewoners het onderhoud van het appartementengebouw op peil gehouden. Wij zenden u vooraf per e-mail de brochure over de woning en de aanbiedingsvoorwaarden van Staedion. Daarmee kunt u thuis nog eens goed over uw mogelijke aankoop nadenken.

Na de bezichtiging 
Wanneer u toch geen interesse heeft in de woning, dan horen wij dat graag. Mocht u na de bezichtiging enthousiast zijn, dan kunt u een afspraak maken voor een tweede bezichtiging. Gelijk een bod uitbrengen kan ook, als u er voor uzelf al helemaal uit bent. Over het algemeen volgt er daarna een traject van onderhandelen. Dat kunt u zelf doen of u kunt hiervoor een aankoopmakelaar inschakelen. Indien er overeenstemming is bereikt, heeft u uw droomhuis gekocht en stellen wij een koopovereenkomst op.

De koopovereenkomst
In de koopovereenkomst staan onder meer uw persoonlijke gegevens, een omschrijving van de woning, de koopsom, de datum van eigendomsoverdracht en de ontbindende voorwaarden. De koopovereenkomst wordt door beide partijen ondertekend. Het tekenen van een koopovereenkomst is niet vrijblijvend. U bent verplicht de woning daadwerkelijk te kopen. Wel heeft u na ondertekening van de koopovereenkomst nog drie dagen bedenktijd en zijn er ontbindende voorwaarden, bijvoorbeeld voor wanneer u de financiering niet rond krijgt, dan gaat de koop niet door.

Eigendomsoverdracht bij notaris 
De feitelijke koop van een woning bestaat uit twee stappen. Eerst tekent u de koopovereenkomst. En nadat u de financiering heeft geregeld, kan de overdracht bij de notaris plaatsvinden. De notaris is in Nederland een wettelijk verplichte tussenstap. Hij controleert bijvoorbeeld in het kadaster of de woning op de naam van Staedion staat en of wij bevoegd zijn om de woning aan u te verkopen. Op de dag van de eigendomsoverdracht wordt er een eindinspectie in de woning gehouden en kijken we samen of de woning zich nog in dezelfde staat bevindt als bij de aankoop. Daarna vindt de afwikkeling bij de notaris plaats. Na de ondertekening van de eigendomsakte (akte van levering) is de woning van u en ontvangt u de sleutels.

Contactgegevens
Heeft u vragen? Wilt u meer informatie of een afspraak maken? U kunt van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bij ons terecht. 
Bezoekadres: Koningin Julianaplein 2, Den Haag
Telefoon: (070) 376 71 11
E-mail: verkoop@staedion.nl  

Doe mee!

Wil u ook meedoen? Als u uw gegevens achterlaat, nemen wij snel contact met u op!

*verplicht veld