Mijn Staedion
Bak jij de lekkerste koekjes van de buurt?

Doe ook mee en verras je buren met iets lekkers.

Verras je buurt met de lekkerste koekjes!

Bak jij er graag op los? Kun jij geen dag zonder de geur van verse koekjes en deel je ze vol plezier uit aan familie, vrienden en buren? Doe dan mee met onze koekjes voor de buren actie, en bak deze zomer samen met Annemarie de lekkerste koekjes voor de buurt. Want nu we deze zomer samen meer thuis zitten dan ooit, kunnen we wel wat lekkers gebruiken. Samen maken we er een lekkere, goedgevulde, smeuïge en heerlijke zomer van!

Direct naar de recepten

logo koekjes voor de buren
Annemarie bakt

"Bakken! Ik vind het heerlijk en ik krijg er eigenlijk nooit genoeg van. Ik geniet van de geur in huis, van het succes van een nieuw recept en van het samen proeven en eten. Het is meer dan een hobby; het hoort gewoon bij mij!"

Heel Holland Bakt

"Het was mijn oudste dochter die me het laatste zetje gaf om me aan te melden voor het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt 2016. Ik had nooit gedacht dat ik ook echt geselecteerd zou worden en dat ik uiteindelijk ook nog zou gaan winnen had ik natuurlijk nooit durven dromen. Maar het gebeurde wel. Ik was zo ontzettend blij met de waardering. Het was een fantastische ervaring die ik mijn leven lang niet meer zal vergeten."

Koekjes uitdelen
Door corona zitten Jacqueline, haar buren en andere bewoners van de 55+ woningen van Staedion veel thuis deze zomer. Omdat zij wel wat lekkers kunnen gebruiken, ging Annemarie bij ze op bezoek met een overheerlijke verrassing!

Natuurlijk willen we dat het bakken en uitdelen gezond en veilig gebeurt. Er is geen bewijs dat de overheerlijke koekjes die we bakken een bron is om het coronavirus over te dragen. Het is wel belangrijk om hygiënisch ermee om te gaan en de adviezen van het RIVM op te volgen. Goed, de tips op een rij:

  1. Was je handen 20-30 seconden goed met water en zeep vóór en na het boodschappen doen. Voorkom dat je met je handen je gezicht aanraakt.
  2. Was je handen ook altijd goed voor je gaat eten en voordat je eten klaarmaakt.
  3. Was fruit en groente altijd grondig.
  4. Maak liever geen eten klaar voor een ander als je ziek of verkouden bent.
  5. Deel geen eten dat al op je bord heeft gelegen en drink niet uit hetzelfde glas. Zeker niet als je verkouden bent.
  6. Nies of hoest niet boven eten. Moet je toch niezen of hoesten, doe dat aan de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes. Was je handen voor je weer verder gaat met eten (bereiden).
  7. Werk met schone materialen en was vaat-, hand en theedoeken op minimaal 60 °C. Het virus kan namelijk slecht tegen hitte.
  8. We houden natuurlijk graag 1,5 meter afstand. Dus zet de koekjes lekker voor de deur of laat kinderen de koekjes uitdelen?