De Mozartlaan won een moestuin!

09 november 2016

Wat hebben de bewoners van de Mozartlaan deze zomer genoten van hun moestuin! Vorig jaar stuurde de bewonerscommissie een voorstel in voor een ontmoetingstuin in de Haagse wijk Nieuw Waldeck. Nu werken ze samen in de kas, helpen ze elkaar met schoffelen en watergeven en drinken ze thee tussen het groen. “Het is een klein paradijsje en dat allemaal dankzij de hulp van Staedion”, vertelt bewoner en mede-initiatiefnemer Lya Rozema.

visual2.jpg

De bewonerscommissie bedacht een plan voor een eigen ontmoetingstuin. Vooraan in het wit Lya Rozema, penningmeester van de bewonerscommissie.

visual3.jpg

Tomaatjes uit eigen tuin: die smaken echt zoeter.

visual4.jpg

Gezellig: even een praatje en een kop thee.

visual5.jpg

Staedion zorgde voor het tuinontwerp, de aanplant, de kas en het tuingereedschap.

visual6.jpg

Iedereen kan genieten van dit groene paradijs.

visual7.jpg

In de kas staat een pomp die water uit de sloot oppompt en is aangesloten op een tuinslang. De bewoners sproeien om de beurt.

Lya Rozema: “Dit is precies wat we wilden. Hup lekker naar buiten, wat doen in de tuin of in de zithoek gezellig met elkaar genieten van het groen. En het werk houdt natuurlijk niet op na de zomer, ook in de herfst en winter zorgen we goed voor ons paradijsje en kijken we met plezier uit naar de lente.”

Ook dit jaar konden bewoners initiatieven inleveren voor de Prijsvraag Mijn Thuis. Op 8 december 2016 wordt bekend welke projecten er hebben gewonnen.

Lees hier meer over de Prijsvraag Mijn Thuis