Ouderen kunnen het dak op!

19 oktober 2016

Ooit onderhield bewoner Chiel Peer het dak van seniorencomplex Toon van Hagen in Escamp. Hij zette er plantjes en maakte er een zitje. Een echt dakterras kon je het niet noemen, maar zijn groene vingers maakten indruk op de andere bewoners. Chiel is inmiddels overleden. En zonder Chiel raakte het dak een beetje leeg. Maar de bewonerscommissie zag mogelijkheden en diende een plan in voor de prijsvraag Mijn Thuis. Deze zomer opende het gloednieuw dakterras.

“Het is zo fijn om even naar boven te gaan”, vertelt Lisette van der Plas van de bewonerscommissie. “Het dakterras is ruim. We kunnen er met dertig mensen tegelijk zitten. Van het geld van de prijsvraag hebben we een tekening laten maken door een hoveniersbedrijf. Ook de steigerhouten banken en plantenbakken zijn er dankzij Staedion. Het ziet er fantastisch uit.”

Bewoners Toon van Hagen wonnen de Prijsvraag Mijn Thuis van Staedion en kregen een dakterras

Genieten

“We zijn geïnspireerd door Chiel”, vervolgt Lisette enthousiast. “Daarom heet het terras Chiel’s droom. Hij zou trots zijn! We genieten hier met de mensen van de zon en van het mooie groen. Het is ook heel gezellig, je hebt aanspraak en we delen een hapje en een drankje. We hebben nu een borrelmiddag en misschien komt er ook een leesclub in de zon.

3)-3-HR_9982_fvdb_20160823.jpg

Hobbyclub

Kleine dingen maken een groot verschil. Dat merkt Lisette als ze met de bewonerscommissie activiteiten organiseert. “Beneden hebben we een eigen hobbyclub. Daar koken we, breien we, maken we kaarten en kunnen mensen sjoelen en klaverjassen. Dat we nu een uitbreiding op het dak hebben, is erg fijn. Zo kunnen we mensen nog meer samenbrengen en lekker buiten zitten.”

Dakterras Toon van Hagen vernoemd naar oud bewoner Staedion Chiel Peer

In de prijzen

“Toen we mogelijkheden zagen voor het dakterras, zijn we gaan praten met onze bewonersconsulent bij Staedion. Zij wees ons op de Mijn Thuis prijsvraag. We hebben ons plan ingestuurd en nu genieten we dus van dit mooie plekje.”

De Raad van Advies (RvA) van Staedion organiseerde samen met Staedion deze prijsvraag.

Doe mee met de prijsvraag Mijn Thuis!

Ook in 2017 organiseert Staedion de Mijn Thuis prijsvraag. Hoe ziet uw ideale thuis eruit? Wilt u samen met de buren kunnen tuinieren? Wat dacht u van een fijne speelplek? Of zou u een sociale kring willen opzetten? Dien bij Staedion een voorstel in waarmee het thuisgevoel in uw directe woonomgeving verbetert. Met onze hulp worden de beste ideeën straks echt gerealiseerd! Inzenden kan tot 1 november 2017, dus geef u snel op!

Kijk voor meer informatie op www.staedion.nl/mijnthuis