Dikke dames in Loosduinen

17 mei 2017

Het is goed wonen in het kleinschalige complex aan de Loosduinse Hoofdstraat. Toch miste bewoonster Esther de Rijke iets. De muren van de gangen waren nogal kaal. Esther schreef zich in voor de prijsvraag Mijn Thuis van Staedion en won een middag schilderen met de buren.

“Het kleinschalige complex is nog vrij nieuw, zo’n tien jaar oud. In het begin waren we best hecht met z’n allen in het complex. We hadden elk jaar wel een barbecue op het gezamenlijke dakterras en onderling hadden we goed contact. Nu is dat helaas wat minder geworden. Een aantal bewoners ging verhuizen en er kwamen andere mensen die niet allemaal mee wilden doen. Dan gaat zoiets over”, aldus Esther.
 

Dikke-Dames-Den-Haag-Staedion1.jpgEsther de Rijke won een schildermiddag voor de buren

Saamhorigheid

Maar jammer vond Esther dat wel. De oplossing kwam met het inschrijven voor de prijsvraag Mijn Thuis van Staedion, twee jaar geleden. Esther: “Om de saamhorigheid weer te vergroten schreef ik ons complex in voor de prijsvraag, waarin ik voorstelde een schildermiddag te organiseren. Alle bewoners konden zich bij mij inschrijven en we zijn uiteindelijk met een club bewoners gaan schilderen in een atelier in Rijswijk. Toen de prijsvraag vorig jaar weer voorbij kwam, heb ik ons weer aangemeld en ook toen mochten we weer meedoen!"

Dikke-Dames-Den-Haag-Staedion4.jpgOok dit jaar werd er een schildermiddag georganiseerd door deelname aan de Mijn Thuis prijsvraag

Dikke dames

Esther: “Vorig jaar schilderen we een collage van dikke dames. Heel vrolijk. Om op dit thema door te gaan, hebben we ook dit jaar dikke dames geschilderd, maar dan wel hele andere dames. Gelukkig werden we een beetje geholpen in het atelier doordat de dikke dames al licht met potlood waren voorgetekend. We trokken het over met stift en we kleurden ze naar eigen smaak in. En ook nu weer werd het een gezellige boel. Veel gelachen en gepraat. Zo leuk om een keer weer wat langer met elkaar te kletsen dan even in de hal van ons complex.”

Dikke-Dames-Den-Haag-Staedion3-(1).jpgEsther schildert samen met haar buurman aan de Dikke Dames 

Dikke-dames-Den-Haag-Staedion2-(3).jpgEr werd heel wat afgelachen in het atelier

Resultaat

“We zijn erg blij met het resultaat. Het fleurt de gang lekker op. En we krijgen veel enthousiaste reacties van bewoners die niet bij de schildermiddag waren. Sommigen zeiden dat ze ook wel mee hadden willen gaan. Reden genoeg om ons dit jaar ook weer aan te melden. Voor wat, weet ik nog niet. Maar ik verzin vast wel weer iets leuks om de saamhorigheid onder de bewoners te vergroten!”

Dikke-Dames-Den-Haag-Staedion6.jpgHet resultaat fleurt de gang van het complex aan de Loosduinse Hoofdstraat helemaal op

 
Wilt u zich ook opgeven voor de Mijn Thuis prijsvraag van Staedion? Hou dan onze website in de gaten! 

LEES OOK: DIT ZIJN DE WINNAARS VAN MIJN THUIS