Eerste bewoner van Volta krijgt sleutel

28 september 2017

De sleutels krijgen van een nieuwe woning is een bijzonder moment. Staedion vindt het belangrijk dat bewoners zich welkom voelen in hun nieuwe huis. Persoonlijke aandacht draagt daar zeker aan bij. Esseline Sjambar ontving op 27 september als eerste bewoner de sleutel van haar woning in het appartementencomplex Volta in het Energiekwartier. Zij ontving de sleutel van van Ed Snelderwaard, verhuurmakelaar bij Staedion. “Het voelt als thuiskomen.”

Een beetje spannend vindt ze het wel, geeft mevrouw Sjambar toe als ze om 9.00 uur haar nieuwe woning aan de Loosduinseweg binnenstapt. Als steun heeft zij haar zus meegenomen. De verhuurmakelaar Ed Snelderwaard stelt haar al gauw op haar gemak en overhandigt haar een mooie bos bloemen. “Wat lief!” reageert mevrouw Sjambar enthousiast. “Dit is mijn derde nieuwe woning en ik heb nog nooit meegemaakt dat het zo officieel wordt aangepakt. Dat geeft een warm gevoel.” Daarna volgt de uitleg over de woning, de standen van het water en elektriciteit en mag mevrouw Sjambar een aantal documenten tekenen, waaronder het huurcontract. “Het lijkt wel de belastingdienst met al die formulieren,” grapt mevrouw Sjambar. Zij licht toe: “Ik werk zelf in Rotterdam bij de belastingdienst, dus ik weet er alles van.” Tot slot laat de verhuurmakelaar haar zien waar de meterkast, berging en parkeerplek is.

Energiekwartier: een wijk in ontwikkeling

Een paar weken geleden hebben alle bewoners van de 72 sociale huurwoningen al toegang gekregen tot hun woning om maten op te nemen voor bijvoorbeeld de gordijnen of vloerbedekking. Volta is de eerste oplevering van nieuwbouw in het Energiekwartier. De komende weken worden er meer sleutels uitgereikt aan bewoners. De laatste oplevering is in november. Het Energiekwartier is een wijk, die nog volop in ontwikkeling is. De verhuurmakelaar: “Er gebeurt van alles in de buurt; culturele, muzikale en culinaire activiteiten. In de woningen hebben we veel aandacht besteed aan zaken als dubbele beglazing met veel natuurlijk licht. Hiermee hopen wij dat bewoners zich snel thuis voelen.” Mevrouw Sjambar kiest er bewust voor om te verhuizen van haar maisonettewoning in Wateringse Veld naar de woning op de tiende verdieping van het appartementencomplex in het Energiekwartier. “Mijn kinderen zijn allebei de deur uit en de woning werd te groot. Bovendien vind ik het prettig dat ik geen trappen meer hoef te lopen nu ik wat ouder word.” Daarnaast vindt mevrouw Sjambar de centrale ligging ideaal. “Ik werk in Rotterdam en vanaf deze plek ben ik veel minder tijd kwijt aan het reizen met het openbaar vervoer. Ik ben vanaf hier ook zo in de stad. Je voelt dat de wijk in opbloei is en dat vind ik erg leuk.”
 

Genoeg ideeën

Ideeën over de inrichting heeft de nieuwe bewoonster genoeg. Zo wil ze graag in de gang bloemen- en in de slaapkamer sterrenbehang. Vanaf 4 oktober gaan haar broers helpen met het witten van alle muren. Haar oude meubels doet ze allemaal de deur uit omdat ze niet meer passen in de nieuwe woning. “Ik ben bewust kleiner gaan wonen en mijn oude bank is nu té groot. Ik vind het leuk om alles opnieuw in te richten en wil alles zo netjes houden zoals het nu is. Het past ook bij deze verandering in mijn leven; het is nu míjn moment!”