Studentenkeuken krijgt opknapbeurt

28 juni 2017

Vorig jaar won student Ward Boltong met de prijsvraag Mijn Thuis een cheque voor nieuwe keukenspullen. Nu alles is aangeschaft en ingericht, zijn we benieuwd naar het eindresultaat. De hoogste tijd voor een bezoekje aan het studentencomplex van Staedion aan de Korte Vleerstraat.

Tijdens een informele avond eind vorig jaar op het hoofdkantoor van Staedion kwamen nieuwe en oude bewoners bij elkaar om kennis te maken én te horen of hun idee voor Mijn Thuis in de prijzen was gevallen. Ward was een van de bewoners die in de prijzen viel. Die avond vertelde hij ons: “We hebben drie keukens in het studentencomplex. Per keuken kookt een aantal studenten. De spullen in de keuken zijn bijna allemaal verouderd of kapot. Met het geld kunnen we het meubilair gaan vervangen. De banken bijvoorbeeld, die worden intensief gebruikt. Daar klappen de leuningen nu van om. Kom maar een keer langs als we zover zijn!”
6445_FvdB_20170620.jpgDe oude banken waren duidelijk aan vervanging toe!


Tien minuutjes

Nu, een half jaar later is het zover. Inmiddels is het volop lente als we om half elf aanbellen. Jelle en Dirk, twee huisgenoten van Ward verwelkomen ons in een van de inmiddels opgeknapte keukens. Dirk: “Ward laat nog even op zich wachten, ik krijg net een appje dat –ie nog 10 minuutjes nodig heeft.” Dat geeft ons alvast de tijd om even rond te kijken en een kopje koffie te drinken met de huisgenoten. Jelle: “Sinds we hebben opgeknapt is de ruimte een stuk opgeruimder. Fijn als je een keer wil studeren. Dat kan nu aan deze nieuwe tafels” Op dat moment komt Ward binnengelopen.

Studentenhuis-Den-Haag-Staedion4.jpgJelle (links) en Dirk zijn blij met de gepimpte keuken

Vrijheid in de keuze

Ward: “Mooi geworden he? Het is echt zo opgeknapt! Dat geldt voor alle keukens. In totaal zijn het er drie, verdeeld over zes verdiepingen. Elke groep studenten had zijn eigen wensen. Na het winnen van de prijs heb ik eerst een inventarisatie gedaan: wie heeft wat nodig? Toen heb ik het bedrag zo eerlijk mogelijk verdeeld en hebben de studenten per verdieping hun inkopen gedaan. Zo hebben alle keukens nieuwe banken, maar hadden ze van de keuken beneden vorig jaar al ergens eettafels op de kop kunnen tikken, dus zij hebben weer meer uitgegeven aan planten en lampen. Natuurlijk moest het wel iets zijn ter verbetering van de keuken.” Lachend: “Bier hoort daar bijvoorbeeld niet bij”.

Studentenhuis-Den-Haag-Staedion3.jpgEen van de andere keukens waar ook nieuwe banken kwamen en accesoires

Studentenhuis-Den-Haag-Staedion9.jpg"Bierkoelkast, wijn mag ook. Etensresten niet"

Dakterras

We maken een rondje langs alle keukens. Dirk grapt: “De ene keer maken de vrouwen schoon, de andere keer de mannen. Ik hoef natuurlijk niet te vertellen wie er beter zijn." Nadat we alle drie de keukens hebben gezien, waarbij inderdaad de ene wel ietsje schoner oogt dan de andere, is tijd om te gaan. Voor we vertrekken, lopen we nog even naar het dakterras op de bovenste verdieping. In 2015 won Ward voor het complex een ruime loungeset. Daar wordt vooral in deze tijd van het jaar dankbaar gebruik van gemaakt. Dirk en Jelle zijn er vaak te vinden. Jelle: “ Met mooi weer zitten we hier graag. Natuurlijk ’s avonds met een biertje, maar overdag kun je er ook prima zitten om te studeren.”

Studentenhuis-Den-Haag-Staedion2.jpgDe loungeset komt vooral het het lekkere weer goed van pas

Volgende project

Bij het weggaan vertelt Ward dat hij het complex aan de Korte Vleerstraat binnenkort gaat verlaten. Hij is straks klaar met studeren en gaat samen met een vriend in een appartement wonen. Ward: “Jammer om weg te gaan, ik ga het hier zeker missen. Maar ik zal er in nog genoeg te vinden zijn hoor, veel van mijn vrienden wonen hier nog. Eens kijken waar zij zich dit jaar voor kunnen opgeven, zou toch mooi zijn als we nog iets konden opknappen.”

 Studentenhuis-Den-Haag-Staedion1.jpgVorig jaar won Ward 4.500 euro voor de keukens. Huisgenoot Madelon won 500 euro voor het opknappen van de fietsenstalling

Prijsvraag Mijn Thuis

Heeft u ook een plan om uw wooncomplex of directe woonomgeving te beter te maken? Geef u dan later dit jaar op voor de Prijsvraag Mijn Thuis. Houd hiervoor onze website en Facebook in de gaten, binnenkort komt er een nieuw inschrijfformulier.
 
LEES OOK: TOEN EN NU HET RODE DORP