Senioren blij met nieuw ingerichte ontmoetingsruimte

19 april 2018

Seniorencomplex aan de Perziklaan kreeg dankzij de prijsvraag Mijn Thuis een nieuwe ontmoetingsruimte en de bewoners mochten shoppen voor een nieuwe inrichting. Staedion sprak met mevrouw Van Wijk, één van de initiatiefneemsters.

In haar woning vertelt mevrouw Van Wijk – zij woont al 12 jaar in het seniorencomplex - over hoe zij samen met mevrouw Constant de aanvraag indienden voor de prijsvraag van Mijn Thuis.

“Ik ben niet goed op de computer en een andere bewoonster, mevrouw Nustelings, heeft ons met de aanvraag geholpen. Wij dachten echt niet dat we zouden winnen, maar in december kregen we te horen dat we een cheque kregen om de ruimte in te richten. Daar hebben we een zitfiets, fitness touwen, twee kuipstoeltjes, een tafeltje en een gezellig kleed van gekocht.”

Het pronkstuk van de ruimte, een hometrainer, liet echter lang op zich wachten. “Daar hebben we nog om moet lachen,” vertelt mevrouw van Wijk met een grote glimlach. “Toen de hometrainer een paar maanden later bezorgd werd, grapte ik tegen de bezorgers dat ze wel erg lang onderweg waren.”
 

Uitleg apparatuur

De ruimte wordt vooralsnog niet heel vaak in gebruik genomen. Volgens mevrouw Van Wijk moet het nog meer gaan leven onder de bewoners. “Sommige bewoners wonen hier met hun man of vrouw en hebben niet direct de noodzaak om de ruimte te gebruiken. Een nieuwe bewoonster daarentegen komt regelmatig gebruik maken van de hometrainer. Het is wel belangrijk dat iedereen goed op de hoogte is hoe de apparaten gebruikt moeten worden anders kun je jezelf pijn doen. Dat overkwam een mevrouw toen ze de fitness touwen op een verkeerde manier gebruikte.”

Vandaar dat de senioren aan de Periklaan het plan hebben om de ontmoetingsruimte nog officieel te openen, zodat alle bewoners uitleg krijgen over het gebruik van de zitfiets, hometrainer en fitness touwen. “Het handigste zou zijn als we naast de uitleg ook een gebruiksaanwijzing op kunnen hangen. Daarnaast moeten de bewoners ook weten dat ze na het gebruik van de apparaten de boel moeten desinfecteren.”

Pluim

Mevrouw Van Wijk is blij met de ontmoetingsruimte en hoopt dat deze in de toekomst nog veel gebruikt gaat worden. “Het zou leuk zijn als bewoners daar even met elkaar een praatje kunnen maken of even komen fietsen op de hometrainer. Het is toch bijzonder als je als één van de 40 van de in totaal 70 inzendingen je plan daadwerkelijk mag uitvoeren. Er is ook een filmpje gemaakt toen mevrouw Constant en ik de cheque overhandigd kregen en mochten gaan winkelen voor de inrichting van de ruimte (www.staedion.nl/mijnthuis). Heel leuk om aan mee te werken! Staedion verdient dan ook een pluim voor het mogelijk maken van dit soort bewonersinitiatieven. De prijsuitreiking was ook één groot feest. Heel bijzonder om dat mee te mogen maken!”

Bekijk het filmpje van de Perziklaan