Kijkje achter de voordeur: Corrie’s favoriete plekken aan de Guntersteinweg

23 mei 2019

De laatste activiteiten voor het groot onderhoud aan de Guntersteinweg in Moerwijk zijn  afgerond: de flat is volledig opgefrist. Het resultaat is indrukwekkend, maar de metamorfose is pas echt een succes als de bewoners tevreden zijn. Wie wonen er eigenlijk in de flat aan de Guntersteinweg? Hoe hebben zij het grote onderhoud ervaren? Wat vinden ze van het resultaat? Staedion nam een kijkje achter de voordeur en op het dakterras met Corrie, een betrokken en actieve bewoonster met een groot hart voor haar buren.

Hoe lang woon je al aan de Guntersteinweg?

Alweer 14 jaar en ik woon hier hartstikke lekker. Ik woon op de vierde verdieping met leuk uitzicht op het bos. Ik woon mooi!
 

Wat moest er precies aan jouw woning gedaan worden?

Een nieuwe douche, wc, keukenblok. Echt alles is gedaan, ook het plafond. Dat is wel fijn want daar was nog nooit wat van gekomen. Nu heb ik ook een hele mooie badkamer. Dat wilde ik al eerder, het was al niet in goede staat toen ik hier kwam wonen, maar dat kon toen allemaal niet. 
 

Hoe heb jij je voorbereid?

Je kon hulp vragen als je niemand had. Maar ik heb het zelf gedaan met mijn nichtjes en vriendin, zodat ik zeker wist dat het goed ging en niets beschadigd werd.
 

Hoe was het om tijdelijk ergens anders te wonen?

Ik heb 23 dagen in de wisselwoning gezeten. Zelf heb ik een vierkamerwoning en opeens zat ik in een eenkamerwoning. De muren kwamen op mij af, daarom zat ik vooral op het balkon. Voordeel van een wisselwoning in de buurt, was wel dat ik in de gaten kon houden hoe het ging en hoe ze met mijn spullen omgingen.
 

Wat is tegengevallen aan het grote onderhoud?

Door het grote onderhoud werd ik gedwongen om alles op te knappen. Alles werd gedaan, de voorgevel, achtergevel, nieuwe ramen en kozijnen. Dat is fijn maar het zijn allemaal andere afmetingen. Daardoor pasten de gordijnen niet meer en het laminaat moest ik vervangen omdat er kieren ontstonden. Mijn broer en nicht hielpen met klussen en via een vriendin kon ik aan een nieuw bankstel en andere spullen komen om het weer netjes in te richten. Ik ben blij met het resultaat, maar nu is wel mijn spaargeld op.
 

Wat is meegevallen na het grote onderhoud?

Het is beter, het is mooier, de balkons zijn opgeknapt, de galerij is prachtig mooi. Het is net alsof er nieuwbouwflat staat. Ik gebruik mijn verwarming niet. Met driedubbele beglazing is het super warm in huis. Ik heb de verwarming nog niet gebruikt, ook niet op de koude dagen.
 

Heb je nog tips voor andere bewoners die te maken krijgen met groot onderhoud?

Vraag tijdig om hulp, het is een hoop werk! Zodra je het weet en als het kan, ga sparen. Je moet toch altijd meer vervangen en opknappen dan je verwacht.
 

Wat is jouw favoriete plek?

We hebben een mooi dakterras, dat is nu ingericht met loungesets die we eerder wonnen met de Staedion Leefbaarheidsprijsvraag. Zodra het mooi weer is, zitten wij met met een grote groep buren samen buiten. Dan is het hier supergezellig!