Dit zijn de winnaars van Mijn Thuis!

09 december 2016

Voor een aantal bewoners van Staedion was donderdag 8 december een hele spannende dag. Zij hoorden tijdens de Staedion Winterfair of ze met hun inzending voor de prijsvraag Mijn Thuis in de prijzen zouden vallen. In totaal werden er 41 prijzen uitgereikt. We lichten er vijf uit.

De eerste die verlost werd van de zenuwen was mevrouw van Wijk-Van Paassen. Haar idee voor Mijn Thuis won in de categorie ‘ouderen’. Ze diende een plan in waarin ze de bovenste verdieping van haar seniorenwooncomplex aan de Perziklaan wil omtoveren tot sportieve recreatieruimte. Maar liefst 3.000 euro mag zij nu besteden aan fitnessapparatuur om beweging onder de senioren te stimuleren. Mevrouw van Wijk: “Ik had niet verwacht dat we zouden winnen! Ik heb de aanvraag helemaal zelf gedaan, met mijn 83 ben ik nooit te oud om te leren, want speciaal hiervoor heb ik een e-mailadres aangemaakt. Met succes, dus!

foto-mevrouw-van-Wijk-Paasen.jpg

Mevrouw van Wijk-Paassen wordt als eerste verrast met een prijs. Beeld: Frank van der Burg

Kinderen spelen voortaan veilig

In de categorie ‘kinderen’ was er dit jaar een prijs voor het idee van Antonio Peralta Alvarez voor nieuwe speeltoestellen, fietsenrekken en adoptiebakken voor zwerfafval. Daarvoor begrootte hij een bedrag van 2.000 euro. Antonio: “Geweldig dat we hebben gewonnen! En nog groter was de verrassing toen bleek dat ik voor het project geen 2.000, maar 5.000 euro won!”. Staedion wil ook dat het gebied rondom de speeltoestellen veilig wordt en dus stelt zij een hoger bedrag beschikbaar.

foto-Antonio-Peralta-Alvarez.jpg

 Dhr. Peralta Alvarez neemt cheque in ontvangst van directeur Willem Krzeszewski. Beeld: Frank van der Burg

Studenten krijgen keukenmeubilair

Nieuw dit jaar is de categorie ‘studenten’. Ward Boltong van het studentencomplex aan de Korte Vleerstraat viel in de prijzen. Voor 4.500 euro mag hij meubilair voor de drie keukens in het complex uitzoeken. Vorig jaar won het complex van Ward ook al een prijs voor keukenapparatuur. “Per keuken koken 16 studenten. Waren het vorig jaar vooral messenblokken en tosti-ijzers, dit jaar kunnen we ook het meubilair vervangen. De banken bijvoorbeeld, worden intensief gebruikt. Daar klappen de leuningen nu van om. We hebben nauw contact met Staedion over de aanschaf van de spullen. Fijn om te kunnen overleggen.” Het idee van Ward was niet het enige dat won voor de Korte Vleerstraat, ook huisgenoot Madelon diende een plan in en won 500 euro voor de verbetering van de fietsenstalling. Madelon: “Om bij de stalling te komen, moet je nu eerst drie treden af. Best irritant met een zware fiets. Van de 500 euro komt er nu een goot op de trap. Handig!”

foto-studenten.jpg

Ward en Madelon vallen in de prijzen voor hun complex aan de Korte Vleerstraat. Beeld: Frank van der Burg

Buurthuis wint weer

De hoofdprijs was voor Priscilla de Bakker in de categorie ‘samen met de buurt’. Zij viel ook vorig jaar al in de prijzen met haar buurthuis in Kortenbos voor haar project aan de Z.H.B.-hoven. Dit jaar kan Priscilla met de 10.000 euro de bovenste etage van het pand inrichten als extra recreatieruimte. En dat komt goed uit. Priscilla: “Die gescheiden ruimtes zijn echt nodig. Soms als er een groepje ouderen lekker over vroeger zit te praten beneden, zit daarnaast een paar jongeren luid te praten over voetbal. Dat botst dan soms. En de bingo bijvoorbeeld, daar kwamen laatst 40 buurtbewoners op af. Dan wordt het beneden gewoon te klein. We kunnen niet wachten om te beginnen!”. Priscilla won de prijs omdat Staedion het extra bijzonder vond dat dit een initiatief is voor de hele buurt en niet alleen voor een complex.

foto-Priscilla.jpg

Priscilla is blij verrast met de 10.000 euro van Staedion. Beeld: Frank van der Burg

De andere prijs in de categorie ‘Samen’ gaat naar kunst in de hal (400 euro). Dit vond de jury een bijzonder initiatief, omdat het volledig samen met de bewoners wordt gecreëerd tegen relatief weinig kosten. Een mooi voorbeeld hoe je iets met weinig middelen tot stand kan brengen en er dagelijks van kan genieten. De prijswinnaar kon helaas niet aanwezig zijn om persoonlijk haar prijs in ontvangst te nemen. Dat volgt later. 

Volg deze winnaars!

Staedion gaat deze winnaars volgen. Hou onze site en Facebookpagina in de gaten!

Bekijk hier de winnaar van de hoofdprijs Mijn Thuis van vorig jaar