Hoogste punt huurwoningen Energiekwartier bereikt!

01 november 2016

Een bijzonder moment in het nieuwbouwgebied rond de voormalige Elektriciteitsfabriek in Den Haag. Vandaag werd het hoogste punt van de eerste fase gevierd. Hierbij horen ook de 72 sociale huurwoningen van Staedion.

In totaal komen er 450 woningen aan het gebied aan de Loosduinseweg. Omdat het zo’n groot project is, wordt het Energiekwartier fasen ontwikkeld. In de eerste fase, waarvan nu het hoogste punt is bereikt, komen twee woningblokken met 58 koopwoningen, 100 appartementen in de vrije sector huur en de 72 sociale huur appartementen van Staedion. Ook komt er in het hart van de wijk een centrale ontmoetingsruimte, waar creatieve bedrijfsruimtes, horeca, kunstenaarsateliers en een theater zullen komen. Buurtpark De Verademing wordt helemaal opgeknapt.

Energiekwartier-900-x-675.jpg

Hoe het was

Voordat er met de bouw gestart kon worden, moest eerst een aardig oppervlak plat. En dat doe je niet even met een paar staven dynamiet en een sloopkogel. Hoe dat ging zie je in dit versnelde filmpje.

Samenwerking

Het project is een samenwerking van de gemeente Den Haag, ontwikkelaar Heijmans en Staedion. Meer weten over het Energiekwartier, of wilt u weten of u zich ook kan aanmelden voor de sociale huurwoningen? Ga naar de website van het Energiekwartier.