125 miljoen voor nieuwbouw, woningverbetering en onderhoud

31 januari 2017 Staedion besteedt in 2017 ruim € 125 miljoen aan nieuwbouw, woningverbetering en onderhoud.
 
Dit jaar leveren we circa 300 nieuwe woningen op verschillende locaties in Den Haag op. 51 sociale huurwoningen aan de Tinaarlostraat leveren we half februari op. 72 sociale huurwoningen in het Energiekwartier (voorheen Regentesse-Zuid) rond de zomer. Verder zijn de sloopwerkzaamheden voor de ontwikkeling van 243 sociale huurwoningen aan de Coevorden- en Haveltestraat in volle gang.
 
Ongeveer 600 woningen verbeteren we dit jaar ingrijpend. Staedion is dit jaar onder andere bezig met ingrijpende verbetering van bestaande woningen in Mariahoeve en Den Haag Zuidwest. Bij deze woningaanpak is er bijvoorbeeld aandacht voor het vervangen van open verbrandingstoestellen door veilige installaties, het plaatsen van mechanische ventilatie en worden er isolerende maatregelen genomen.
Naast de ingrijpende woningverbeteringen en het reguliere onderhoud, staan bij ongeveer 7.000 woningen onderhoudswerkzaamheden gepland. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor het vervangen van enkel glas door HR++ glas, het plaatsen van een cv-installatie, het vervangen van dakbedekking of voor schilderwerkzaamheden aan de buitenzijde van de woning.
 
Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter Staedion: “Het beschikbaar maken van betaalbare woningen is onze kerntaak. We zijn continu op zoek naar de beste manier om onze middelen op efficiënte wijze in te zetten. Op deze manier investeren we optimaal in nieuwbouw, woningverbetering en onderhoud en geven we bewoners in Den Haag toegang tot een betaalbare comfortabele sociale huurwoning.”
 
Kijk voor meer informatie op www.staedion.nl/projecten