Bewoners enthousiast over de opknapbeurt in Robertaland

26 september 2017

De mening van bewoners vindt Staedion erg belangrijk. Zo konden huurders van de 240 woningen van Roberta-, Isabella- en Gradaland tijdens de inspiratiekaravaan volop vertellen hoe zij het groot onderhoud in hun straat ervaren hebben. Deze feestelijke dag vond op woensdag 20 september plaats.

“Een inspiratiekaravaan is een leuk idee,” vindt Wilma Wemmers. “Je ziet dat zo’n initiatief van Staedion mensen bij elkaar brengt, hoewel de opkomst altijd groter mag. Voor iedereen was er wat wils: een springkussen, een ijscokar, bij de verschillende standjes kon je koffie drinken en meedoen aan een energiequiz.” Mevrouw Wemmers gaf ook haar mening over hoe zij het groot onderhoud ervaren had en won een grote mand met cadeaubonnen ter waarde van € 250,- .

Goed geholpen

“Ik was stomverbaasd dat ik had gewonnen,” vertelt de bewoonster van het Isabellaland. “En wat een verwennerij! Ik heb onder andere bonnen voor de kapper, COOP en de fietsenmaker gekregen.” Mevrouw Wemmers is heel blij met de dubbele beglazing in haar woning en tevreden over het werk van de aannemer Smits. “Vlak voordat ik over moest naar de wisselwoning, kreeg ik een galblaasontsteking. De werklui hebben mij toen ook heel goed geholpen met de verhuizing. Jammer dat zij er nu niet bij konden zijn. Zij hebben tenslotte het werk gedaan.” Ook mevrouw Van der Ben vindt dat zij tijdens de verhuizing ‘perfect’ is geholpen. “Mijn man moest revalideren en kon niet meehelpen. De jongens van Smits hebben ons huis helemaal leeggehaald en alles weer teruggezet. Ik had er geen omkijken naar.” Zij merkt dat de dubbele beglazing nu al zijn vruchten afwerpt. “De verwarming slaat nu pas aan bij twintig graden, terwijl dat voorheen al bij zeventien graden was. Ik verwacht dat wij nu veel minder kwijt zijn aan stookkosten.”

Mooi resultaat
Bij sommige bewoners zijn naast de ramen ook de keuken, badkamer en wc grondig aangepakt. Zoals bijvoorbeeld bij mevrouw Van der Hoeven. Zij woont al 43 jaar in het Isabellaland. “Aan het begin van zo’n verbouwing, vraag je je wel af waar het heen moet. Nu het achter de rug is, kan ik niet anders zeggen dan dat het allemaal heel goed is gegaan. Het is een enorm groot project geweest waar veel mensen bij betrokken zijn geweest. Dat betekent dat er weleens miscommunicatie is met de werklui, maar dat is altijd prima opgelost.” Mevrouw Van der Hoeven is meer dan tevreden met het resultaat. Zij heeft een gemêleerd keukenblad uitgezocht en lange handgrepen voor op de bruine keukenkastjes. Voor de badkamer koos zij grijze tegels. Toen zij tijdelijk moest verhuizen naar de wisselwoning, kon zij haar ogen niet geloven. “Het bleek de woning te zijn waar mijn zoon is geboren. Dat vond ik heel bijzonder!”