Eerste sleutels voor nieuwe bewoners Curtisslaan in Ypenburg

17 juli 2017 De eerste zeven nieuwe bewoners aan de Curtisslaan in Den Haag krijgen deze week de sleutel van hun nieuwe eigen huis. Staedion verbouwde de kantoren op de eerste etage tot 26 eenpersoonsappartementen met een eigen keuken en badkamer. De woningen worden gehuurd door cliënten van Fonteynenburg. Zij gaan zelfstandig wonen, onder begeleiding van Fonteynenburg.
 
Op 17 juli was het de beurt aan Sounia Ayari. Carola van der Ven, verhuurmakelaar bij Staedion, overhandigde haar de sleutel van haar nieuwe woning. “Na een paar jaar beschermd wonen in Ypendael heb ik nu eindelijk weer mijn eigen plek!, ” zegt Sounia enthousiast.
 
De komende weken krijgen meer bewoners de sleutel van hun eigen woning. Tegen het einde van de zomervakantie zijn alle appartementen bewoond. In het najaar wordt het complex officieel geopend.


Wonen en zorg

Het project aan de Curtisslaan past binnen de visie van Staedion gericht op wonen en zorg: ‘Met zorg een thuis’. Ook voor mensen met een zorgvraag willen wij wonen zo gewoon mogelijk maken en een eigen thuis bereikbaar maken. In de wetenschap dat hiervoor soms iets extra’s nodig is. De locatie aan de Curtisslaan ligt in Ypenburg, naast Ypendael, een van de beschermd wonen locaties van Fonteynenburg. Hierdoor is begeleiding dichtbij en op maat mogelijk. Ook de dagbestedingsruimte is in de buurt.
 

Over Fonteynenburg

Fonteynenburg ondersteunt en begeleidt mensen met een psychische kwetsbaarheid om zelfstandig te wonen, leven en werken. De begeleiders werken samen met iedere bewoner op een manier die bij hem of haar past. Dit betekent samen energiek, buitengewoon en vol vertrouwen aan de slag. Een nieuwe start met als doel om binnen twee jaar op eigen benen te staan.