Feestelijk Winterfair-diner voor bewoners

20 december 2017

Een echt thuis maken. Dat is waar Staedion samen met haar bewoners zich dagelijks voor inzet. Tijdens het Winterfair-diner werden 190 bewoners die als vrijwilliger actief zijn in hun wooncomplex, in het zonnetje gezet. Ook werden 36 prijswinnaars van de derde editie van de prijsvraag ‘Mijn Thuis’ bekend gemaakt. Vier prijswinnaars kregen de prijs persoonlijk overhandigd door bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski.

Meneer Peralta Alvarez  is één van de prijswinnaars van de prijsvraag ‘Mijn Thuis’. De docent zet zich al lange tijd in voor zijn complex in de Woonstede. “Vijf jaar geleden ben ik gestart met een moestuin voor de buurt,” vertelt meneer Alvarez. “Ik vond het verschrikkelijk om te zien hoe kinderen met afval aan het spelen waren en wilde daar iets aan doen. De tuin brengt bewoners met elkaar in contact en kinderen leren spelenderwijs over hoe groente en fruit groeit.” Voor zijn inzet  ontving hij twee watertonnen om de gezamenlijke tuin van de Woonstede te kunnen onderhouden.

2_Winterfair_diner_dhr_Alvarez.JPG

Waardering
Ook mevrouw Van Woersen zet zich al ruim 21 jaar in om haar buurt leefbaarder en gezelliger te maken. Samen met mevrouw Braam is zij een van de vijf vrijwilligers van het Haagse Hopje aan de Gooilaan. Door deze vrijwilligers is er toezicht en wordt hun omgeving een fijne plek voor kinderen om op te groeien. Zij mogen met de prijs hun gezamenlijke tuin opknappen. “We hebben nieuwe plantjes nodig en een nieuwe schutting. Ik vind het heel leuk dat Staedion zo’n diner voor ons organiseert en onze initiatieven beloont. Je voelt je als vrijwilliger gewaardeerd.“ Wel maakt mevrouw Van Woersen zich zorgen wie het stokje van haar in de toekomst over zal gaan nemen. “Ik ben oud en slecht ter been. Er komt een moment dat ik met het vrijwilligerswerk moet stoppen. Ik hoop dat iemand het werk over wil nemen om voort te zetten wat wij tot nu toe hebben bereikt.”

3_Winterfair_diner_mw_VWoersen_Braam.JPGLeefbaarder
Staedion stelt ruim € 150.000 beschikbaar voor het realiseren van de initiatieven van haar bewoners. Veel bewoners kwamen met ideeën om hun wooncomplex of directe woonomgeving zelf nog mooier of aangenamer te maken. Tijdens de uitreiking bedankte bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski de aanwezigen voor hun fantastische inzet en enthousiasme; “Dat waarderen wij enorm!”
Mevrouw Herber en mevrouw Hulspas kwamen samen met hun zoons Peter en Giorgio naar de Winterfair en vielen ook in de prijzen. “Wij wonen in een hofje in Ypenburg met ongeveer 30 kinderen en 25 volwassenen,” vertelt mevrouw Herber. “Wij hebben veel overlast van alle fietsen en afval. Daardoor oogt de omgeving rommelig. Daarnaast ontbreekt het aan kleur in de buurt. Vandaar dat wij een voorstel hebben ingediend waarmee wij een overdekte fietsenstalling, vaste afvalbakken en zitjes met mozaïek steentjes willen realiseren.”

4_Winterfair_diner_mw_Herber_Hulspas.JPG
Wenskaart
Tijdens het Winterfair-diner ontvingen de bewoners van medewerkers van Staedion een persoonlijk bedankkaartje. Deze kaartjes zijn op een ludieke manier onder de aanwezigen verdeeld door een hofdame in een prachtige wensjurk, gemaakt door kunstenares Simone Maria Ten Bosch. Op hun beurt vulden veel aanwezigen ook een persoonlijke wenskaart in voor de medewerkers van Staedion.

5_Winterfair_diner_wensjurk.JPG