Staedion levert ruim 480 woningen op na groot onderhoud

24 juli 2017 In de wijken Mariahoeve en Moerwijk heeft Staedion dit jaar groot onderhoud uitgevoerd bij 482 woningen. De woningen zijn van binnen en buiten opgeknapt. Hierdoor is het comfort van de woningen verbeterd en zijn de woningen een stuk energiezuiniger. Alle woningen zijn aangepakt in bewoonde staat en in juni 2017 opgeleverd.
 
Het groot onderhoud past binnen de visie van Staedion om voor iedereen een eigen thuis bereikbaar te maken. Jaap Uithof, Manager projecten bij Staedion: “Door te investeren in groot onderhoud kunnen we de bewoners van Den Haag nu en in de toekomst een veilige en gezonde woning blijven bieden.” De komende drie jaar verbetert Staedion circa 750 woningen per jaar.
 

Verbeteringen aan binnen- en buitenkant

Door het groot onderhoud voldoen de woningen weer aan de eisen van deze tijd. Zo hebben we alle open verbrandingstoestellen vervangen door een cv-installatie, oude cv-toestellen vervangen en de woningen voorzien van mechanische ventilatie. Dit draagt bij aan een beter binnenklimaat. In veel woningen zijn de badkamers, keukens en toiletten vernieuwd.
 
De isolatie van de woningen is fors verbeterd: het dak en delen van de gevel zijn geïsoleerd. De nieuwe kozijnen zijn voorzien van hoogrendementsglas (HR++glas). Door deze maatregelen zijn de woningen een stuk energiezuiniger geworden.
 
Aan de buitenkant van de complexen hebben we onder andere de kozijnen en balkonhekken vernieuwd. Ook hebben we de portieken opgeknapt. Hierdoor hebben de complexen weer een mooie uitstraling.
 
Tijdens de werkzaamheden konden bewoners in hun woning blijven of tijdelijk gebruikmaken van een andere woning.

 

Over de woningen

Robertaland, Isabellaland en Gradaland zijn wooncomplexen in de wijk Mariahoeve. Het betreft totaal 240 woningen. Het wooncomplex Moerweg bestaat uit 178 woningen, gelegen aan de Van Maerlantlaan, Moerweg en Melis Stokelaan in de wijk Moerwijk (Escamp) in Den Haag. In het wooncomplex aan de Rijnauwenstraat in Moerwijk-Zuid gaat het om 64 woningen.


IMG_0114-Rijnauwenstraat-900x675.jpgRijnauwenstraat

IMG_1383-Moerweg-900x675.jpgMoerweg