Start bouw betaalbare woningen ‘De Tuinen van Morgenstond’

16 oktober 2017

De start van het bouwen van nieuwe woningen is altijd reden voor een feest. Op woensdag 11 oktober gaven de Haagse wethouder Joris Wijsmuller en bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski van Staedion,  het startsein voor de bouw van 243 sociale huurwoningen in de wijk Morgenstond in Den Haag. Het project ‘De Tuinen van Morgenstond’ aan de Coevordenstraat bestaat uit vijf appartementencomplexen waarvan de eerste woningen eind 2018 worden opgeleverd. Eind maart 2019 is het hele complex klaar. De woningen worden in het najaar van 2018 op Woonnet-Haaglanden aangeboden.

Vier binnentuinen

Toekomstige bewoners van De Tuinen van Morgenstond kunnen kiezen uit 2-en 3 kamerwoningen van 50m², 60m² en 70m². De huurprijzen zijn maximaal € 710,68 per maand. Naast de betaalbare woningen kunnen bewoners ook genieten van vier prachtige binnentuinen die bijdragen aan het woonplezier. Er komen twee afgesloten binnentuinen tussen de flats die bestemd zijn voor de bewoners van het complex. Tussen de flats komen twee groenstroken die openbaar zijn. Aan deze groenstroken liggen de entrees van de begane grond woningen.

Staedion vindt het belangrijk dat bewoners zich thuis voelen.  Een woning die voldoet aan de duurzaamheidseisen draagt daar zeker aan bij.  Alle woningen in ‘De Tuinen van Morgenstond’ krijgen een individuele cv-ketel en er kan elektrisch worden gekookt. De huidige parkeerplaatsen rondom de locatie kunnen na oplevering nog steeds worden gebruikt. De nieuwe bewoners kunnen ook tegen een gereduceerd bedrag een parkeerplaats huren in de parkeergarage aan de Leyweg.

Door een bijzondere samenwerking maakt Staedion het voor bewoners mogelijk goed en betaalbaar te wonen op deze locatie in Den Haag. Staedion bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski: “ Het hele proces van ontwerpen, bouwen en onderhoud van woningen van het project ‘De Tuinen van Morgenstond’ komt bij één partij te liggen. Doordat er minder overdrachtsmomenten zijn, besparen we kosten en kan er sneller worden gewerkt.”

Meer informatie over dit nieuwbouwproject vindt u hier.