De Boomhuttenclub in de Boekhorststraat feestelijk geopend!

07 september 2018 Donderdag 6 september openden wethouder Bert van Alphen, Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter Staedion en Raban Josemans, eigenaar van De Boomhuttenclub het pand van de oude bioscoop, het Cinema Americain. In dit pand start De Boomhuttenclub. Met één druk op de knop viel het fluwelen theaterdoek naar beneden. Het logo van De Boomhuttenclub kwam in neon-letters tevoorschijn. Na een periode van 2 jaar deels sloop, verbouwen en restaureren is het pand eindelijk klaar. ‘Met deze opening zetten we een nieuwe stap naar de verbetering van het leef- en woonklimaat in de wijk ’, aldus Bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski van Staedion.


Van prijsvraag naar crowdfunding
Drie jaar na het uitschrijven van de prijsvraag door City Mondial, De Posthoorn en Staedion is het voormalige Broekenhuis-pand grondig aangepakt. De gevel is gerestaureerd en de originele details zijn bewaard gebleven. Het idee van Raban Josemans en Kim Slabbers voor een boomhuttenclub won de eerste prijs. “Van planvorming tot realisatie, je krijgt met van alles te maken. Dat was soms best spannend. Maar we kijken terug op een leerzame tijd met veel positieve ontwikkelingen, zoals de crowdfunding. Dat was echt geweldig. We zijn trots op het resultaat waar met alle partijen hard aan hebben gewerkt!” aldus Kim en Raban.


Duurzame, sociale appartementen
Bij het Cinema Americain (1911) is niet alleen de gevel is gerestaureerd, maar er is bewust gekozen om ook duurzaam te bouwen. Erik Bruns, directeur Wijkontwikkelingsmaatschappij in het centrum (WOM): “We vinden het belangrijk dat de Boekhorststraat en de leefomgeving verbetert. Boven De Boomhuttenclub, op de eerste en tweede verdieping, zijn we van 3 nu 5 tweekamerappartementen gegaan. Deze sociale huurappartementen zijn tussen de 40m2 en 60m2 en zijn energiezuinig en duurzaam gebouwd. Alle appartementen hebben een buitenruimte en er is een groen dak”. 

Meer informatie over de WOM
Meer informatie over De Boomhuttenclub