Geen inkomensafhankelijke huurverhoging voor huurders Staedion

19 april 2018

Op 1 juli 2018 gaat de huurverhoging in. Huurders van Staedion kunnen dit jaar rekenen op een gedifferentieerde huurverhoging. Dit past binnen de doelstellingen van Staedion om de prijs van de woning af te stemmen op de kwaliteit. Wettelijk is een huurverhoging van 3.9% toegestaan. De gemiddelde huurverhoging voor alle huurwoningen van Staedion ligt op 2,1%.

Staedion kiest er voor geen inkomensafhankelijke huurverhoging door te voeren. We kiezen voor een gedifferentieerde huurverhoging. Hierbij stijgt de huur meer als de huidige huurprijs verder afstaat van de maximale huurprijs behorend bij de woning en minder als de huur al in de buurt ligt van de maximale huurprijs. Over de opbouw van de huurverhoging leest u meer in de veelgestelde vragen.

Huurders van Staedion ontvangen in de laatste week van april een brief met daarin een voorstel voor aanpassing van de huur. Er is een lijst met veelgestelde vragen en een korte video op de website beschikbaar met uitleg over de huurverhoging.
 

Belangrijke keuze voor middeninkomens

Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter Staedion: “Het niet doorvoeren van de inkomensafhankelijke huurverhoging is een belangrijke wens geweest van de Huurdersvereniging Staedion. De huurverhogingen voor de middeninkomens zijn de afgelopen jaren hard gestegen. Voor deze middeninkomens zijn er weinig woningen om naar door te stromen. Omdat wij vinden dat ook deze groep recht heeft op een betaalbare huurwoning, kiezen wij dit jaar dus niet voor een inkomensafhankelijke huurverhoging.”

Voor meer informatie kijk bij de veelgestelde vragen.