'Gewonnen? Ik wist niet eens dat ik ergens aan meedeed!'

14 november 2019

Best kans dat er over niet al te lange tijd welluidende muzikale klanken door de Newtonstraat zweven. Die moeten dan haast wel uit het huisje van Julius van Haastrecht komen. De Haagse musicus werd eerder deze maand door Staedion werrast met een maand gratis huur, omdat hij zijn huur voortaan via automatische incasso betaalt. "Wat een leuke verrassing. Misschien ga ik er wel van op vakantie maar de kans is groot dat ik er een muziekinstrument voor koop."

Julius van Haastrecht is nog maar vrij kort huurder bij Staedion; zestien maanden om precies te zijn. "Daarvoor woonde ik in een studio met een particuliere huisbaas. Op zich leuk, maar bij een corporatie als Staedion zijn de dingen echt wel wat beter geregeld. Service, onderhoud... dat liet bij mijn huisbaas wel te wensen over. Toen de verwarming het begaf hebben we een jaar om een nieuwe ketel moeten zeuren. Bij Staedion is alles tip top in orde. Ik ben blij met mijn huisje: boven twee kamers, beneden een woonkamer, een keuken en een badkamer. Meer dan genoeg voor mij in mijn eentje. Ook wel leuk dat mijn huisje zo ongeveer het oudste in de buurt is, de rest is haast allemaal nieuwbouw. Het is een levendig buurtje, dat bevalt me wel. Soms is het wel iets te rumoerig 's avonds laat. Maar ja, ik maak muziek, dus ik moet ook niet klagen over anderen. Leven en laten leven toch?" 

Wilt u ook in aanmerking komen voor een maand gratis huur? Stap dan, als bestaande huurder, over op betaling via automatische incasso. Onder bewoners die op die manier betalen verloot Staedion elk jaar een maand gratis huur.