Lichtspoor brengt stadsgenoten samen

14 december 2017

December is bij uitstek de maand die draait om gezelligheid. Sinterklaas, Kerstmis en Oud & Nieuw. Veelal momenten die u graag met vrienden of familie wilt doorbrengen. Maar wat als dit om wat voor reden niet kan? De campagne ‘Lichtspoor’ organiseert verschillende activiteiten om ervoor te zorgen dat u tijdens deze feestmaand stadsgenoten kunt ontmoeten en ook geniet van de vreugde van deze wintermaand. Met als hoogtepunt een gratis kerstdiner op 1ste en 2e kerstdag.

Gemeente Den Haag heeft de maand december uitgeroepen tot maand tegen de eenzaamheid. Door middel van de campagne ‘Lichtspoor’ vraagt de gemeente in deze maand extra aandacht voor dit thema. “De campagne brengt mensen bij elkaar” vertelt Liane Wolfert, onderdeel van het team van Lichtspoor. “Van jong tot oud en in alle stadsdelen van Den Haag. Wij willen dat mensen zich welkom voelen en weten dat ze niet alleen hoeven te zijn. Dat doen wij door het organiseren van verschillende activiteiten. Zo hebben wij al 1.500 huishoudens bezocht in verschillende wijken om mensen in het zonnetje te zetten met een mooi pakket vol koek en chocolade. Buurtbewoners kunnen elkaar hiervoor opgeven.”

Cafés

Naast wekelijkse fietstochten en wandelingen worden er Vraagelkaar cafés georganiseerd waar bewoners zich bij kunnen aansluiten en gezellig met anderen bezig kunnen zijn. Zo kunt u zich laten verwennen en uw nagels laten verzorgen of gemasseerd worden. Ook is er een spelletjes- en kook café. In de Vraagelkaar Gelukscaravan kunt u andere bewoners ontmoeten onder het genot van een kopje koffie en een lekker stuk appeltaart. Wilt u graag eens naar het theater of heeft u hulp in de tuin nodig? Op het onlineplatform Vraagelkaar worden vraag en aanbod aan elkaar verbonden. Liane: “Wij willen mensen letterlijk en figuurlijk in beweging krijgen en in contact met elkaar te brengen. Het bijzondere aan Lichtspoor is dat we doorgaan met alle activiteiten in het nieuwe jaar.”

Kerstviering met stadsgenoten

Op 25 en 26 december organiseert Lichtspoor in samenwerking met Resto Van Harte en Albert Heijn een kerstdiner. Wilt u samen met andere Hagenaars de kerst vieren, schuif dan gezellig aan op de Grote Markt. Het diner wordt u aangeboden, maar u moet zich wel opgeven. Er is plek voor 200 mensen. “Iedereen is van harte welkom om lekker te komen eten en nieuwe contacten op te doen, maar vol = vol.”

Meer informatie over de activiteiten van Lichtspoor vindt u op Lichtspoordenhaag.nl. Op deze site kunt u zich ook aanmelden voor het kerstdiner op 25 en 26 december.