Eropuit in Den Haag: Betaalbare uitjes december

28 november 2016

Geen maand waarin zoveel te doen is in Den Haag, als in december. Ook voor diegene met een kleine portemonnee is er genoeg te doen! Wandel langs de versierde etalages in de stad, zing mee met de speciale Kerst Sing-A-Long in het stadhuis en volg alles rondom de opbouw van de vreugdevuren in Scheveningen. 

1. Cool event - Scheveningen

1-Cool-event-Scheveningen.jpg

Voor wie maar geen genoeg kan krijgen van winter en alle pret die daarbij komt kijken, is het Cool Event in Scheveningen. Voor het Kurhaus staat een enorme schaatsbaan, er is een 30 meter lange ‘roetsjbaan’, waarvan u op een band naar beneden kan glijden. De roetsjbaan opent op 3 december 2016, op 4 december  2016 komt Sinterklaas naar de schaatsbaan. Schaatsen kost € 5,- p.p, roetsjen € 3,- p.p. voor 20 minuten. Adres: Gevers Deynootplein, Den Haag. Meer informatie op de website.

Fotocredit: Johan Berkhout

2. Kerstetalages kijken - Centrum

2-Tink-Den-Haag.jpg

Voor mooie kerstetalages hoeft u dit jaar niet naar London of Parijs, in de Haagse binnenstad zijn van 8 tot en met 24 december 2016 ook onze etalages extra versierd tijdens TINK amazing shop windows. Ondernemers, warenhuizen en creatieven toveren tientallen winkeletalages om in bijzondere kunstwerken. Het thema is A ROYAL WINTER. Verwacht dus veel koninklijke, feestelijke versierselen. Op de website van TINK vindt u een routebeschrijving, zodat u geen etalage hoeft over te slaan. Meer informatie op de website.

3. Aansteken van de kerstboomlichtjes - Centrum

3-Royal-Christmas-fair.jpg

Op 8 december 2016, van 17:30 t/m 19 uur worden de lichtjes van de grote kerstboom aan het Lange Voorhout aangestoken. Geniet van muziek, warme chocolademelk en bisschopswijn. Van 15 t/m 23 december 2016 is er op het Lange Voorhout ook een kerstmarkt: de Royal Christmas Fair, van 12 t/m 21 uur. Adres: Lange Voorhout 74, Den Haag. Meer informatie op de website

4. Kiddie & Coffee - Bloemenbuurt

4-kiddies-en-koffie.jpg

Even een momentje voor uwzelf, of kletsen met andere ouders terwijl uw kindje (0-4 jaar) lekker kan spelen. Dat kan op 9 december 2016 in wijkgebouw Eltheto in de Bloemenbuurt tijdens Kiddie & Coffee. Er is koffie, thee en taart en genoeg speelgoed. Van 10 tot 12 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een vrijwillige bijdrage mag natuurlijk altijd. Adres: Azaleastraat 2, Den Haag. Meer informatie

5. Dickens in het Hofkwartier - Centrum

5-dickens-home-market.jpg

Beleef het kerstgevoel uit de tijd van Dickens tijdens de Home Made Market op 11 december 2016 in de Prinsestraat. U geniet er van live muziek, lekkere hapjes en drankjes terwijl u langs kramen vol vintage spulletjes en unieke, creatieve cadeautjes loopt. Meer informatie op de facebookpagina.

6. Sing-A-Long - Centrum

6-sing-a-long.jpg

Schraap de keel vast maar, want op dinsdag 13 december 2016 is er in het Atrium van het Haagse stadhuis weer een Kerst-Sing-A-Long. Een kerstkoor, onder begeleiding van tv-presentator Gregor Bak zingt de sterren van de hemel tijdens dit kerstconcert met traditionele kerstliederen. Meezingen mag! Kaartjes kosten € 2,50 p.p., met een Ooievaarspas betaal je € 1,25 p.p. Kijk op de site voor de verkooppunten. 

7. Senioren Kerstdiner – verschillende plekken in Den Haag 

7-senioren-resto-van-harte.jpg

Senioren uit Den Haag kunnen op diverse plekken in Den Haag (Laak, Moerwijk, Mariahoeve, etc.) op 22 december 2016 genieten van een gratis kerstdiner met show bij Resto VanHarte. Naast heerlijk dineren en het genieten van de show, zijn er ook prijzen te winnen. Het begint om 16 uur en eindigt om 20 uur. Reserveren verplicht via www.restovanharte.nl of bel van ma t/m vrij tussen 9 en 12.30 uur naar 0900-9003030 (10 cent per minuut).

8. Opbouw vreugdevuur – Scheveningen

8-Vreugdevuur-Scheveningen.jpg

Volgens de traditie is het elk jaar een wedstrijd tussen de bewoners rond het Noorderstrand en de bewoners van Duindorp aan het Zuiderstrand om het mooiste vreugdevuur. Vorig jaar won Duindorp en kreeg daarmee zelfs de titel ‘Grootste vreugdevuur van de wereld’, volgens het Guinness Book of Records. De opbouw begint op 27 december 2016, de boel gaat op oudejaarsavond in de fik. Toegang is gratis. Meer informatie op de website

Fotocredit: Vreugdevuur Scheveningen

9. De kerststallen van Broeder Frans – Centrum

9-Kerststallen-Klooster.jpg

Al jaren verzamelt Broeder Frans van het Stadsklooster aan het Westeinde kerststallen. Inmiddels heeft hij er honderden die hij elk jaar rond kerstmis tentoonstelt over 3 verdiepingen van het klooster: 2 zolders, 3 gangen staan vol stallen. Dit jaar kunt u er naar toe op 27, 28 en 29 december 2016 tussen 13 en 16 uur. Toegang is gratis. Adres: Westeinde 101, Den Haag. Meer informatie op de facebookpagina

10. Vuurwerkshow - Centrum

10-Vuurwerkshow-Centrum.jpg

Zin om 2016 knallend af te sluiten? Dan is de vuurwerkshow van de Staatsloterij aan de Hofvijver op 31 december 2016 hèt evenement voor u. Er is voorafgaand aan de vuurwerkshow muziek van DJ Mitchell Niemeyer voor die extra feestsfeer. Om 23.59 uur wordt er afgeteld naar het nieuwe jaar en om precies 0.00 uur barst het vuurwerkspektakel los. Dit evenement duurt tot 0.30 uur. Toegang is gratis. Adres: Hofvijver, Den Haag.