Eropuit in Den Haag: gratis uitjes in augustus en september

07 augustus 2017

In augustus en september is er weer genoeg te doen in Den Haag. Voor jong en oud! Staedion zet de leukste uitjes op een rij. Geniet de komende maanden van muziek, vuurwerk en markten in en om Den Haag. Ook voor mensen met een kleine portemonnee, want alle uitjes zijn gratis.

Carillonconcert Vredespaleis

Vanaf 10 augustus van 13.00 uur tot 13.45 uur
Elke dinsdag- en donderdagmiddag wordt er bij het Vredespaleis in Den Haag een carillonconcert gegeven. Het beiaardspel is gratis te beluisteren vanaf het plein voor het Vredespaleis. 
           

38ste editie Vuurwerkfestival in Scheveningen

Weekend van 11,12 en 18,19 augustus.
Op een kleed op het strand geniet je eerste rang van de spetterende vuurwerkshows in Scheveningen. Dit jaar is er een speciale app voor bezoekers van het vuurwerkfestival. Stem op je favoriete vuurwerkshow! Het festival begint om 21.45 uur een duurt tot 23.00 uur. Wees op tijd voor een goed plekje!


Open kinderatelier in het Gemeentemuseum

Elke week op zondag
Even geen idee wat op zondag met uw (klein)kinderen te doen? Kom dan naar het Gemeentemuseum. Iedere zondag tussen 12.00 uur en 16.00 uur kunnen kinderen zelf creatief aan de slag. Zij worden begeleid door ervaren museumdocenten. En u? U heeft even tijd voor uzelf!

Jazz in de Gracht

17, 18, 19 augustus
Dit jaarlijks jazzevenement vindt ook dit jaar plaats in het centrum. Op de Dunne Bierkade, Bierkade, Groenewegje en de Hooikade. De leukste jazzmuzikanten spelen drie dagen lang op de verschillende bootjes, sommige varend, soms aan de kade. Bekijk hier het programma.


 

Historisch festival Scheveningen

20 augustus 11.00 uur tot 17.00 uur in en om de Keizerstraat 
Tijdens het Historisch Festival Scheveningen komt de geschiedenis van het oude Scheveningse vissersdorp tot leven. Met een aantal bekende en mindere bekende historisch bijzonderheden, oude klederdracht, muzikale optredens en leuke kinderactiviteiten. Zo ontstaat er een openluchttheater. Bezoekers maken een wandeling door de tijd van de 18e eeuw tot en met 1980.


Haags UIT Festival 

Van 1 september tot 3 september, vanaf 19.30 uur in de binnenstad van Den Haag
Het UIT Festival Den Haag is de jaarlijkse kick-off van het Haagse culturele seizoen. Met tientallen gratis optredens, straattheater, de cultuurmarkt en veel andere leuke activiteiten voor jong en oud! Zoals een workshop voor kinderen in het ADO stadion:dans en voetbal. Bekijk hier het complete programma.Prinsjesdag 

19 september in de binnenstad van Den Haag
Op de derde dinsdag in september is het Prinsjesdag. Deze dag is de star van het parlementaire jaar voor de Eerste en Tweede Kamer in Den Haag. Koning Willem-Alexander spreekt in de Ridderzaal de troonrede uit. Daarin staat welke plannen de de regering voor het komende jaar bekendmaakt. In een glazen koets rijden koning Willem-Alexander en koningin Maxima van Paleis Noordeinde via het Lange Voorhout naar het Binnenhof. 


Maak een vlieger tijdens het Vliegerfestival Scheveningen

23 september van 11.00 uur tot 21.30 uur in Scheveningen Bad
Het Vliegerfestival Scheveningen is het grootste internationale vliegerevenement van Nederland. Ten noorden (rechts) van De Pier zijn de meest bijzondere vliegers uit alle hoeken van de wereld te bewonderen. Vrijwel elk jaar is de grootste vlieger van Europa aanwezig. Kinderen kunnen tijdens het festival verschillende workshops volgen om zelf vliegers te maken en te versieren.