Eropuit in Den Haag: gratis uitjes in december

05 december 2017

De feestdagen zitten er weer aan te komen. Een tijd van mooie etalages, lichtjes, markten en vuurwerkshows. Staedion zette de gezelligste uitjes voor u op een rij om alvast in de kerstsfeer te komen.

Vuurwerkshow in Scheveningen, 10 en 17 december, 19.00 uur

In Scheveningen zijn in december weer kleurrijke vuurwerkshows te zien. Het wintervuurwerk wordt afgeschoten rond De Pier in Scheveningen. De gratis shows zijn goed te zien vanaf de boulevard en het strand.
 

Kerstverlichting aan het Lange Voorhout, 7 december, 17.30 tot 18.15 uur

Ook dit jaar wordt de kerstverlichting van de kerstboom aan het Lange Voorhout weer feestelijk ontstoken. U kunt genieten van gratis optredens van diverse zangkoren voor het Esschermusem en er wordt heerlijke bisschopwijn en warme chocolademelk geschonken.

TINK winteretalages in het centrum, 8 tot en met 20 december

In het centrum van Den Haag zijn prachtige winteretalages te bewonderen. Haagse ondernemers strijden met elkaar om wie de mooiste etalage heeft. U kunt de etalageroute lopen en stemmen op de mooiste etalage. Op 21 december worden de winnaars van deze etalagewedstrijd bekend gemaakt.
 

Kerstmarkt Reinkenstraat, 10 december, 12.00 tot 18.00 uur

In deze leuke winkelstraat vindt u een gezellige kerstmarkt met allerlei kerstkraampjes. Ook zijn er heerlijke kersthapjes en drankjes. De Kerstman heeft al toegezegd dat hij een bezoekje zal brengen.
 

Kerstmarkt Ockenburgh – 16 december, 10.00 tot 16.00 uur

Op deze markt op een unieke locatie is voor iedereen wel iets leuks te vinden. Ook kunt u zelf spullen verkopen die u zou willen verkopen. Op de website www.buitenplaatsockenburgh.nl/event/kerstmarkt kunt u gratis een kraampje reserveren.
 

Royal Kinder Kerstmarkt – 16 + 17 december, 12.00 tot 17.00 uur

Tijdens de Royal Christmas Fair op het Lange Voorhout wordt gedurende twee dagen ook de Royal Kinder Kerstmarkt ingericht op een gedeelte van het terrein. Speciaal voor kinderen zijn er allerlei attracties, activiteiten en kerstproducten te vinden.

Dickens Home Made Winter Market Haagse Hofkwartier, 17 december, 11.00 tot 17.00 uur

Op het plein en rondom de Grote Kerk staan kraampjes vol met hebbedingen, boeken en antiek. Ook is er live muziek en allerlei hapjes en drankjes.
 

Royal Christmas Fair 2017 Lange Voorhout, 15 tot en met 24 december, 12.00 tot 21.00 uur

De welbekende Royal Christmas Fair is in de dagen voor kerst weer te vinden op het Lange Voorhout. U vindt daar maar liefst honderd kraampjes en er worden ook kerstoptredens georganiseerd.
 

Vuurwerkshow Hofvijver 31 december, 23.15 tot 00.30 uur

De gemeente Den Haag organiseert en gratis feestelijk evenement in de Haagse binnenstad. Aan de Hofvijver kunt u aftellen tot het nieuwe jaar. Na het gezamenlijk 'aftelmoment' start het vuurwerk met op maat gemaakte muziek.