Eropuit in Den Haag: gratis uitjes in oktober en november

10 oktober 2017

De dagen worden korter en het is sneller donker. Toch is er ook in de herfstmaanden genoeg te doen in Den Haag. Voor jong en oud! Staedion zet de leukste uitjes op een rij. Geniet de komende maanden van alle gratis uitjes.

Tentoonstelling “Speel je stad” in het Atrium in Den Haag

2 tot en met 21 oktober
In de tentoonstelling ‘Speel je stad’ van Stroom Den Haag gaat het om het belang van buiten spelen, de fysieke omgang met de stedelijke omgeving, hoe je de stad als speelterrein kunt beschouwen en wat de kunst daaraan kan bijdragen. De architectuur van de tentoonstelling nodigt de bezoekers nadrukkelijk uit om zelf te komen spelen.
 

Japanse tuin in Clingendael

14 tot en met 29 oktober, 10.00 tot 16.00 uur
Op Landgoed Clingendael, gelegen tussen Den Haag en Wassenaar, vindt u de enige Japanse tuin in Nederland uit het begin van de 20e eeuw. In deze historische tuin zijn prachtige en zeldzame bomen en planten te zien. De Japanse Tuin is heel kwetsbaar. Daarom is hij slechts een korte periode per jaar geopend voor publiek. Combineer een bezoek aan de Japanse Tuin met een wandeling op het landgoed zelf en ontdek de mooie herfstkleuren. Ook leuk om te doen met uw (klein)kinderen! 
japansetuin.jpg

Griezelen tijdens de kinderboekenweek

15 oktober, Paagman om 14.00 uur en de Bijenkorf van 15.00 tot 15.50 uur
'Gruwelijk eng' is het thema van de Kinderboekenweek 2017. En tijdens die Kinderboekenweek worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Bij boekhandel Paagman vertelt bioloog Geert-Jan Roebers van welke wilde griezeldieren wij iets te vrezen hebben en welke niet. Aanmelden is verstandig. 
De voorleesexperts van de Bijenkorf lezen voor over de gruwelijke Gruffalo (voor kinderen van 2 t/m 5 jaar) en de verhalen van de meester van het grappige griezelen Paul van Loon (voor kinderen van 6 t/m 9). Meer informatie https://www.debijenkorf.nl/kinderboekenweek
 

Marché Royal 3eme édition

15 oktober, 12.00-20.00 uur
Op deze Franse markt in het Hofkwartier vindt u muziek, lekkere eettentjes, kinderworkshops en een oldtimershow. In de sfeervolle kronkelstraatjes achter Paleis Noordeinde, in de Paleistuin en langs de gracht wordt het weer een gezellig drukte.
 

Halloween vieren in Scheveningen

31 oktober, van 12.00 tot 21.00 uur in de Keizerstraat
De Keizerstraat haalt ook dit jaar weer alles uit de kast! Met een heus spookhuis, enge workshops, een beangstigende speurtocht, trick or treat en theater voor jong en oud! Volwassenen kunnen overigens tot in de late uurtjes feestvieren tijdens de Halloween Party's in de diverse cafés! Kijk hier voor meer informatie. 
 

Urban Farmers Dak Markt

1 november, 12.00 tot 16.00 uur
Op de Dak markt van Europa’s grootste stadsboerderij Urban Farmers koopt u echte Haagse groenten en vis. Vlak achter de bekende Haagse Markt presenteren de Dakboeren van UrbanFarmers met trots hun verse oogst. Zij oogsten wat ze nodig hebben en wat er op dit moment groeit. Dus pak uw boodschappentas en kom langs bij UrbanFarmers DakMarkt voor topverse producten uit Den Haag!
urbanfarmersdakmarkt.jpg

Klassieke pauzeconcerten in de Kloosterkerk

18 oktober en 1 en 15 november, 12.45 uur in de Kloosterkerk
In de Kloosterkerk krijgen jonge musici veel ruimte om hun muziektalenten te laten horen. In de monumentale kerk geniet van een half uur durend klassiek lunchconcert. Laat u verrassen door het jonge en oude muzikaal talent! Bekijk het programma
 

“Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan…”

18 november intocht Sinterklaas, 10.30 uur tot 17.00 uur
Met een stoomboot vol cadeautjes, pieten en strooigoed komt Sinterklaas weer aan in de haven van Scheveningen. De wachtende kinderen en ouders worden getrakteerd op verschillende optredens. Daarna vertrekken Sint en zijn optocht van Pieten en praalwagens dwars door de straten van Den Haag om te eindigen in het centrum. Meer informatie over de route en verwachte tijden? Kijk hier
sinterklaas.jpg

Ooievaars Kunst & Cultuurfestival 2017

19 november
Haagse stadhuis Dit jaar vindt alweer voor de 15e keer van het Ooievaars Kunst & Cultuurfestival plaats. Dit festival is voor Ooievaarspashouders en hun vrienden en familie uit Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Voor alle leeftijden is er van alles te beleven. Met de Ooievaarspas ontvangt u aanbiedingen en kortingen die speciaal voor u zijn uitgekozen. Meer informatie vindt u op de website