Leukste plekjes in Mariahoeve

23 november 2017

Den Haag is één van de groenste steden van Den Haag. In Mariahoeve zijn veel binnentuinen en wandelpaden waar verschillende plantensoorten en diersoorten te vinden zijn. Niet voor niets dat deze wijk de titel “groene wijk” draagt. Staedion ging op stap en vond drie bijzondere groen projecten en een bekend 17e-eeuws buitenverblijf.

Samentuin De Catharinahof

Op 7 juli werd de samentuin de Catharinahof officieel geopend. Dit groene project is een samenwerking tussen de Tuinen van Mariahoeve, de gemeente Den Haag en Staedion. Bewoners hebben het plein getransformeerd tot een gezamenlijke moestuin; een ontmoetingsplek voor jong en oud. Vanaf het voorjaar is hier is een grote verzameling aan plantensoorten en insecten zoals vlinders en bijen te zien.

De binnentuinen van de Haverkamp-complexen

In de binnentuinen van de Haverkamp-complexen kunnen bewoners met elkaar tuinieren. Inmiddels zijn de tuinen winterklaar gemaakt en is er geen groen meer te zien. Op de loungebanken kunnen bewoners nog wel genieten van de winterzon.

Wandelpad achter de Landscheidingsweg

Wie gaat wandelen achter de flats op Isabellaland heeft het gevoel middenin in de natuur te staan in plaats van in een woonwijk. In dit gebied is er veel gedaan on insecten, vogels en zoogdieren een fijne plek te geven. Zo kan het zo maar zijn dat u een reiger in de sloot ziet staan op zoek naar kikkers of egels tussen de bladeren hoort ritselen.

Paleis Huis ten Bosch

Gaat u de mooie plekken in Mariahoeve bezoeken, dan mag Paleis Huis ten Bosch zeker niet op uw lijstje ontbreken. Gelegen in het Haagse Bos tussen de Bezuidenhoutseweg en de Benoordenhoutseweg vindt u dit 17e -eeuws buitenverblijf van de Nederlandse koninklijke familie. Het paleis is in 1981 door het Rijk aan Koningin Beatrix ter beschikking gesteld. Tot 2014 was Paleis Huis ten Bosch het woonpaleis van Prinses Beatrix. Het paleis staat nu in de steigers. Na de verbouwing verhuizen Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun drie dochters naar Paleis Huis ten Bosch.