Eropuit in Den Haag: gratis uitjes in augustus

03 augustus 2018

Wat kunt u tijdens deze warme zomer maand doen behalve dan naar het strand gaan. Genoeg! Van nieuwe mensen ontmoeten tijdens een buurtpicknick tot genieten van spectaculair vuurwerk aan zee.  Staedion zet de leukste gratis uitjes op een rij.

Circus Buurtpicknick

Zaterdag 4 augustus, 12.30 uur, Park de Verademing
Op het Haagse Newtonplein vindt dit jaar voor de derde keer een buurtpicknick plaats. Bezoekers wordt gevraagd eigen bestek, bord en beker mee te nemen, en hun lekkerste vegetarische gerecht en iets te drinken om met buurtgenoten te delen. De circusorganisatie zorgt voor picknicktafels en entertainment. Meer informatie
 

Jazz aan Zee - gratis optredens op de Pier

Zondag 5, 12, 19 en 26 augustus, 14:00 - 17:00 uur, Scheveningen
Jazz is back in town! In aanloop naar Jazz aan Zee, op zondag 26 augustus in het Kurhaus, vinden vier weken lang gratis jazzoptredens op de Pier plaats. Op zondagmiddag 5, 12, 19 en 26 augustus is het van 14.00 tot 17.00 uur swingen geblazen bij gratis optredens boven zee.
 

Surf Film Nacht

Donderdag 9 augustus, 21:00 uur Filmhuis Den Haag
Tijdens Surf Film Nacht kunt u genieten van een prachtige documentaire in de buitenlucht. Een bijzondere ervaring! Op het pleintje voor het Filmhuis is de documentaire Splinters te zien. Deze wordt gezien als een van de beste documentaires in het Surffilm-genre en speelt zich af in Papoea-Nieuw-Guinea in 1989. Wat gebeurt er allemaal als een Australische piloot een surfplank in het kustdorpje Vanimo achterlaat?
 

Internationaal vuurwerkfestival

10, 11, 17, 18 augustus, 21.45 - 23.00 uur, Scheveningen Vuurwerkfestival Scheveningen is een spectaculair evenement met twee vuurwerkshows per avond. Verschillende landen strijden elk jaar in de zomer om de Vuurwerktrofee Scheveningen. De shows zijn vanaf de gehele boulevard en het strand goed te zien. Ook zijn zijn er allerlei gratis activiteiten en optredens op De Pier, de boulevard en het Kurhausplein in Scheveningen.


 

Hollands Historisch Festijn

Zaterdag 11 en zondag 12 augustus, 11.00 – 17.00 uur, Binnenstad Den Haag
Beleef de Vaderlandse geschiedenis tijdens het derde Hollands Historisch Festijn op het Binnenhof, langs de Hofvijver, bij het standbeeld van Johan de Witt naast de Gevangenpoort en in de Paleistuin. Haal de bezoekersfolder met plattegrond op bij het Binnenhof, de Hofvijver of Paleistuin. Bekijk het volledige programma
 

Een kijkje bij de brandweer

Donderdag 23 augustus van 10.00 - 16.30 uur, Zuiderpark
Altijd al een kijkje willen nemen in de wereld van de brandweer, ambulance en politie? Dat kan tijdens de 112-dag Haaglanden. Brandweer Haaglanden verzorgt deze dag. Naast voorlichting en preventietips zijn er veel activiteiten voor jong en oud. Meer informatie?