Eropuit in Den Haag: gratis uitjes in juli

28 juni 2018

De zomer is officieel van start gegaan. Den Haag is een echte festivalstad. In juli zijn er dan ook veel festivals en markten te bezoeken. Van culinair visfestival VISSCH tot het Summertime Festival. Staedion zet de leukste uitjes op een rij.

Seaside Market

Zondag 1 juli, 12.00 – 19.00 uur, Boulevard Scheveningen
Aan het Scheveningse strand kunt u op deze jaarlijkse markt alvast in vakantiesfeer komen. Er is voor het hele gezin genoeg te doen: live muziek, lekkere hapjes en drankjes en allerlei kraampjes. Voor kinderen zijn er de hele dag leuke jeugdactiviteiten.
 

VISSCH

Zondag 1 juli, 12.00 – 19.00 uur, Scheveningen Haven
VISSCH is een culinair visfestival dat elk jaar plaatsvindt in de haven van Scheveningen. Met uitzicht op de haven, schepen en de vismarkt ervaart u op dit gratis foodevenement wat Scheveningse vis is. Het festivalterrein van VISSCH bevindt zich in de visafslag van Scheveningen. In de afslag staan sfeervolle eettentjes, foodtrucks en terrassen waar u van alle culinaire verrassingen kunt genieten.

Openstelling Grote Kerk

Zondag 1 juli tot en met 30 september , 14.00 – 17.00 uur, Grote Kerk
De Grote Kerk – één van de oudste gebouwen in Den Haag - is twee maanden opengesteld voor publiek. In deze periode zijn de monumenten in de kerk te bewonderen zoals de 15e-eeuwse wapenborden in de kerkzaal. Tijdens de openstelling zijn er vrijwilligers aanwezig die u meer over de geschiedenis kunnen vertellen.

Zeeheldenfestival

Woensdag 4 juli tot en met 8 juli, 12.00 – 23.00 uur, Zeeheldenkwartier
Het Zeeheldenfestival vindt plaats op het gezellige Prins Hendrikplein. Vijf dagenlang is er volop muziek, dans, straattheater en kinderactiviteiten. Op zaterdag 7 juli is er ook een zomerfeest met een zeepkistenrace, markt, mini workshops en oud Hollandse spelen.

Summertime Festival

Vrijdag 13 juli, 17.00 uur, Grote Markt
Vier de zomer op het gratis Summertime festival in hartje Den Haag! Op dit muziekfestival kunt u vanuit uw terrasstoeltje genieten van heel veel verschillende soorten muziek. Van samba tot klassieke muziek.