Eropuit in Den Haag: gratis uitjes in maart

01 maart 2018

Ook deze maand zijn er genoeg dingen te doen in Den Haag. Van een lunchconcert tot handen uit de mouw steken tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Staedion zet de leukste uittips en evenementen op een rij.

Fototentoonstelling Het Wilde Oog

24 februari t/m 15 maart 2018 in het Atrium, Spui 70
17 maart tot en met 18 mei 2018 in Muzee Scheveningen
In het kader van Feest aan Zee is de fototentoonstelling met vrouwen in klederdracht uit Scheveningen en Spakenburg te zien. Ze zijn gefotografeerd op bijzondere Haagse locaties.
 

Lunchconcert

Donderdag 8 maart, 12.30 - 13.00 uur 
Bibliotheek Centrale (4e verdieping)
Zin in mooie muziek? U bent van harte welkom bij ons lunchconcert! Daar laten musici en/of studenten van het Koninklijk Conservatorium muziek van hun persoonlijke keuze horen. De toegang is gratis.
 

NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018 weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Zo'n 200 Haagse organisaties kunnen uw kluspower maar al te goed gebruiken. Op de site www.nldoet.nl ziet u welke organisaties meedoen.
 

St. Patricks Day

Zaterdag 17 maart, 15.00 - 23.00 uur
Grote Markt
St. Patrick's Day op de Grote Markt is de grootste viering van de Ierse feestdag in Nederland! Het gratis festival wordt uitbundig gevierd met Ierse dansgroepen, diverse live-optredens van Ierse bands, een markt met typisch Ierse producten en de beste Ierse gerechten. Samen met de Irish Club of the Netherlands wordt er een groots evenement neergezet voor jong en oud. Trek iets groens aan en kom naar de Grote Markt voor St. Patrick's Day!


Wereldreis door eigen stad

Zondag 18 maart, 12.00 - 17.00 uur
Centraal Ontmoetingsplein: Hofplaats
Ga op zondag 18 maart 2018 gratis op Wereldreis door eigen stad, georganiseerd voor en door Hagenaars. U kunt langs bij culturele en religieuze instellingen, wijk- en activiteitencentra, organisaties en maatschappelijke ondernemers. Doe mee met workshops, stadswandelingen en rondleidingen. Op de website staan de deelnemende organisaties.