Eropuit in Den Haag: gratis uitjes in mei

26 april 2018

Na de feestelijkheden van Koningsdag start de meivakantie. In deze maand is er ook weer genoeg te doen in Den Haag en omgeving. Voor jong en oud. Staedion zette de leukste gratis uitjes op een rij.

BadExpo, 1 tot en met 31 mei, De Pier

De reizende tentoonstelling, BadExpo, is vanaf begin mei te zien met de expositie ‘200 jaar badmode’. De collectie is samengesteld door Kinga Jach, studente Mode aan het ROC Mondriaan. Het decor voor de expositie zijn acht (bad)huisjes gebouwd door studenten van ROC Mondriaan.
 

Salsa, 2 mei, 22:00 uur, De Boterwaag

De zomerse avonden zijn weer in aantocht. Tijd om de heupen weer lekker te laten bewegen. In de Boterwaag aan de grote markt kan dat iedere woensdagavond. De muziek wordt verzorgd door verschillende vaste dj's. Vanaf 18 jaar. Meer informatie: www.gmdh.nl/de-boterwaag.


Hoge Raad Lentelezingen, 3 mei 19:30 uur, Binnenstad Den Haag

De Hoge Raad der Nederlanden organiseert dit jaar voor het eerst de Lentelezingen. De eerste reeks lezingen zal tot de zomer van 2018 op iedere eerste donderdag van de maand plaatsvinden. Speciale gastsprekers zullen vanuit hun expertisegebied spreken over aan het recht gerelateerde thema’s. Dit jaar staat het monumentale schilderij ‘Hoge Raad’ van Helen Verhoeven centraal.
 

Bevrijdingsfestival, 5 mei 2018, Malieveld

Zaterdag 5 mei kleurt het Haagse Malieveld weer rood-wit-blauw voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival. Dit festival heeft 9 podia vol concerten, toneel, film en theater. Artiesten als Fedde Le Grand, Candy Dulfer en Di-rect zijn te horen. Meer informatie: www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl.
 

Toost Foodtruckfestival, 10 tot en met 13 mei, Theresiastraat

Met Toost is Den Haag een heerlijk foodfestival rijker. De Theresiastraat wordt omgetoverd tot een openluchtrestaurant met tal van prachtige keukens op wielen. Enthousiaste koks bereiden allerlei gerechten vanuit hun trucks. Ook zijn er een jaarmarkt, muziek en diverse activiteiten voor kinderen.


Stadsspelen 2 mei tot en met 17 juni, verschillende locaties in Den Haag

Vanaf 2 mei beginnen de Stadsspelen! In mei en juni zijn er in elk stadsdeel sportieve evenementen. De Stadsspelen brengen heel Den Haag in beweging! Of je nu 8 of 88 bent, sportief of juist niet. Iedereen kan gratis meedoen met leuke, laagdrempelige en sportieve activiteiten en evenementen in ieder stadsdeel. Houdt de website in de gaten voor alle informatie over het programma.