Eropuit in Den Haag: gratis uitjes in november

01 november 2018

De wintertijd is weer ingegaan en de kachel draait op volle toeren. Lekker op de bank met een kop thee is dan wel verleidelijk. Toch is er ook deze maand weer genoeg te zien en te doen in Den Haag. Staedion zette de leukste gratis uitjes op een rij.

The Hague HighLights

Donderdag 8 november tot en met zaterdag 8 december, 18.00 – 22.00 uur
Binnenhof - Ridderzaal en Kurhaus - Scheveningen

Met fascinerende videoprojecties komen de Ridderzaal een het Binnenhof en het Kurhaus in Scheveningen tot leven. Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag staan de Ridderzaal en het Kurhaus letterlijk in de spotlights. Meer informatie.
 

Red Bull Knock Out

Zaterdag 10 november, 09.00 – 17.00 uur Scheveningen
Red Bull Knock Out The Hague is 's werelds grootste en zwaarste strandrace. Op deze zaterdag gaan 1.000 motorcrossers deze uitputtingsslag weer aan op het strand van Scheveningen. Zorg dat u er bij bent! 

Instaprondleiding - Groeten uit Scheveningen

Zaterdag 10 november, 13.00 uur
Haags Historisch Museum

Tijdens deze gratis instaprondleiding leidt een gids van het Haags Historisch Museum u rond door de tentoonstelling Groeten uit Scheveningen. Vooraf aanmelden is niet nodig. U kunt je op de dag zelf melden bij de kassa. Gaat u ook mee op reis door de 200-jarige geschiedenis van de badplaats? U beleeft een compleet zomers dagje uit op Scheveningen: van een plekje zoeken op het strand tot flaneren op de boulevard. De tentoonstelling zit vol leuke doe-activiteiten: maak een quiz, verstuur een ouderwetse ansichtkaart en ga op de foto in badkleding van vroeger. 
 

Delfts Blauw Dagen

Zaterdag 17 november, 09.00 – 17.00 uur
Royal Delft

Op deze dag kunt u de Royal Delft Experience gratis bezoeken. Hier ontdekt u de complete geschiedenis en het productieproces van het Delfts aardewerk. Ook kunt u uw eigen Delfts tegeltje maken. De rondleidingen zijn om 10.30, 12.00, 13.30 en 15.00 uur. Per rondleiding is plek voor 30 personen en hierbij geldt vol = vol.