Eropuit in Den Haag: gratis uitjes in oktober

27 september 2018

De dagen worden korter en het is sneller donker. Toch is er ook in de herfstmaanden genoeg te doen in Den Haag. Voor jong en oud! Staedion zet de leukste uitjes op een rij. Geniet de komende maanden van de prachtige herfstkleuren in de Japanse Tuin en leer alles over de kunst van het papieren vliegtuig.

Wandelen in het Haagse Bos

De herfst is het moment bij uitstek om erop te trekken. Paddenstoelen zoeken of mooie herfstbladeren verzamelen. Dat kan in het Haagse Bos. Ook zijn er in dit twee bos twee speelplekke, Robin Hood en het Huttenspeelbos waar kinderen lekker kunnen spelen, klauteren en klimmen.
 

Kinderboekenweek 2018: Kom erbij!

3 tot en met 14 oktober, Bibliotheken in Den Haag
Online vrienden, penvrienden, sportvrienden, je hebt ze in alle soorten en maten. Het thema van de Kinderboekenweek (3 t/m 14 oktober 2018) is vriendschap. Alle bibliotheken in Den Haag organiseren in deze week leuke activiteiten. Bekijk de website voor meer informatie. 

Japanse tuin in Clingendael

13 tot en met 28 oktober, 10:00 tot 16:00 uur
Op Landgoed Clingendael, gelegen tussen Den Haag en Wassenaar, vindt u de enige Japanse tuin in Nederland uit het begin van de 20e eeuw. In deze historische tuin zijn prachtige en zeldzame bomen en planten te zien. De Japanse Tuin is heel kwetsbaar. Daarom is hij slechts een korte periode per jaar geopend voor publiek. Combineer een bezoek aan de Japanse Tuin met een wandeling op het landgoed zelf en ontdek de mooie herfstkleuren. Ook leuk om te doen met uw (klein)kinderen!
 

Internationaal kunstfestival ‘De Betovering’ voor kinderen

19 tot en met 27 oktober
Even geen inspiratie voor de herfstvakantie. Kom dan naar ‘De Betovering’ met uw (klein)kinderen. Het thema dit jaar is Feest aan Zee. U kunt kiezen uit ruim 550 voorstellingen en workshops uit binnen- en buitenland in het centrum en in de wijken van Den Haag. Bekijk het volledige programma op de website
 

Tentoonstelling Paper Planes

6 tot en met 27 oktober, Atrium Stadhuis
Wie heeft er niet weleens een papieren vliegtuigje gevouwen. We kennen allemaal het standaard ontwerp en misschien één of twee varianten daarvan. Maar wist u dat u van slechts één velletje papier talloze verschillende ontwerpen kunt maken. Tijdens de reizende tentoonstelling Paper Planes van M&H Reizende Tentoonstellingen leert u alles over de kunst van de papieren vliegtuig!