Eropuit in Den Haag: gratis uitjes in september

30 augustus 2018

De zomervakantie zit er voor de meeste mensen weer op. Toch zijn er nog genoeg zomerse activiteiten te ontdekken deze maand. Staedion zet de leukste gratis uitjes op een rij.

Festival Loosduinen

Zaterdag 1 september, 11.00 uur, Loosduinen
Op het Loosduinse Hoofdplein vindt op 1 september een gratis informatie- en gezondheidsmarkt plaats. Hier informeren verschillende zorgaanbieders en verenigingen u over hoe u het leven leuker, makkelijker en gezonder maakt. Fysiotherapie, gezondheidstest, uitstapjes voor ouderen, informatie over mantelzorg en thuiszorg, dit is maar een kleine greep uit wat de markt te bieden heeft. Kom en laat u informeren!
 

Suriname Festival

Zaterdag 1 september, 15.00 – 23.00 uur, Wijkpark Transvaal
Even het gevoel hebben dat u in Suriname bent? Dat kan tijdens het Suriname Festival! Gedurende twee dagen kunt u genieten van Surinaamse muziek. Ook zal de Surinaamse keuken goed vertegenwoordigd zijn. Van bami en nasi tot bara en nog veel meer. Meer informatie? 

Het Circus de Verademing

Vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september, Wijkpark De Verademing
Tijdens het Circus de Verademing is er veel te doen. Voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Fiets tijdens de Nieuwe Energie Bootcamp bijvoorbeeld een smoothie bij elkaar of bekijk een van de voorstellingen over omgaan met duurzaamheid. En er zijn workshops, zoals: acroyoga, straatfotografie, drummen, en lampen maken van gerecycled materiaal. Bekijk het programma.


Open Monumentendag

Zaterdag 8 en zondag 9 september
Bezoek plekken die vaak niet voor publiek open zijn. Of het nu die geheime tuin is achter de kloostermuren, die gesloten villa aan het einde van de straat of dat monumentale pand. Tijdens op Open Monumentendag ziet u de geschiedenis tot leven komen. Bekijk hier welke plekken de deuren openen. 

 

Konijn- en Knaagdierendag

Zaterdag 15 september, 09:00 - 17:00 uur, Avonturia De Vogelkelder
Laat uw rat, cavia, hamster of konijn keuren door één van de huiskeurmeesters tijdens de jaarlijkse Konijn-en Knaagdierendag in De Vogelkelder. Tijdens het open spreekuur van de dierenarts kunt u een gezondheidscheck doen van uw knaagdier. Ook is er een hamster- en muizenshow en in de knuffelhoek kunnen kinderen met cavia’s knuffelen. Meer informatie? 
 

Prinsjesdag

Dinsdag 18 september, 12.45 – 14.30 uur, Binnenstad Den Haag
Prinsjesdag is de traditionele start van het parlementaire jaar voor de Eerste en Tweede Kamer in Den Haag. Op de derde dinsdag in september spreekt Koning Willem-Alexander in de Ridderzaal de troonrede uit waarin de regering haar belangrijkste plannen voor het komende jaar bekendmaakt. Voor het voorlezen van deze troonrede trekken Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima in de Glazen Koets met een rijtour van Paleis Noordeinde via het Lange Voorhout naar het Binnenhof.