Eropuit in Den Haag: gratis uittips voor april

28 maart 2019

De lente is begonnen en Den Haag bruist! In april is er weer veel te doen in de stad: leer meer over de bombardementen van Den Haag, waan je in de Gouden Eeuw, geniet van een koningsdagconcert in de Scheveningse Oude Kerk of kijk je ogen uit op de Nationale Geraniummarkt.

Expositie Oorlog in de Lucht 1940 – 1945 

12 april t/m 8 mei, Atrium Den Haag, Spui 70
De expositie ‘Oorlog in de lucht’ is onderdeel van de Haagse Vrijheidsweken en het Bevrijdingsfestival Den Haag. Henk Ambachtsheer (Afdeling Monumentenzorg & Welstand, gemeente Den Haag) en Corien Glaudemans (Haags Gemeentearchief) schreven een boek over de luchtoorlog boven Den Haag: Oorlog in de lucht – Den Haag 1940-1945. Bescherming–oorlog–wederopbouw. De presentatie van het boek is op 11 april 2019, de dag waarop 75 jaar geleden het Centraal Bevolkingsregister in Villa Kleykamp tegenover het Vredespaleis werd gebombardeerd en waarbij 65 doden en vele gewonden vielen. De expositie is te zien vanaf 12 april. Meer informatie? 
 

Dag van de Haagse geschiedenis

Zaterdag 13 april, 11.00 – 16.00 uur, Plein, Den Haag
Het Haags Gemeentearchief organiseert samen met ruim dertig Haagse erfgoedorganisaties de Dag van de Haagse geschiedenis. Het thema is goud, geïnspireerd op het landelijk themajaar ‘Rembrandt en de Gouden Eeuw’. Er zijn gouden optredens, stadswandelingen, lezingen, rondleidingen en andere activiteiten die te maken hebben met het Den Haag van de 17e eeuw. Meer informatie? 
 

Lange Voorhout: Nationale Geraniummarkt

Zaterdag 27 april, 08.30 – 17.30 uur, Den Haag, Lange Voorhout
Kijk je ogen uit tijdens de Nationale Geraniummarkt! Naast de mooiste geraniums, vind je er ook andere perkplantjes, kuipplanten, vaste planten, vetplanten, kleine heesters en planten voor de moestuin.
 

Orgelconcert in Oude Kerk Scheveningen 

Zaterdag 27 april, 15.30 uur, Keizerstraat 8, Scheveningen
Luister in de prachtige Oude kerk in Scheveningen naar een bijzonder orgelconcert. Op zaterdagmiddag 27 april spelen Anna Karpenko en organist Bert den Hertog een feestelijk Koningsdagconcert met duo's voor twee orgels.