Eropuit in Den Haag: gratis uitjes in augustus

01 augustus 2019

Wat kunt u tijdens deze warme zomer maand doen behalve dan naar het strand gaan. Genoeg! En vooral veel muziek en sportieve evenementen.  Staedion zet de leukste gratis uitjes op een rij.

Carillonconcerten in de Nutstuin

Vrijdag 2 en 9 augustus, 15.00 – 16.00 uur
Nutshuis, Jan Hendrikstraat
Stichting Carillon Den Haag organiseert samen met het Nutshuis op 2 en 9 augustus 'De Grote Kerk Live', een serie bijzondere concerten op het carillon van de Haagse Grote Kerk. In de Nutstuin zijn de concerten prima te volgen, het stadsrumoer valt volledig weg. Meer informatie.
 

Individuele tijdrit BinckBank Tour

Zaterdag 17 augustus, 09.00 – 17.00 uur
Malieveld
Wielerronde de BinckBank Tour doet deze zomer Den Haag aan. Het zevendaagse wielerevenement doorkruist Nederland en België. Op zaterdag 17 augustus wordt in Den Haag een individuele tijdrit gereden over een afstand van bijna negen kilometer. De rit start op de Bezuidenhoutseweg en de finish is op het Malieveld.
 

NK Beachkorfbal

Zaterdag 17 augustus, 12:00 - 17:00 uur
The Hague Beach Stadium
Iedereen is bekend met veld- en zaalkorfbal. Maar nu komt de razend populaire variant op het strand naar Scheveningen. Het NK Beachkorfbal vult The Hague Beach Stadium met spectaculair positiespel en schitterende afstandschoten op de korf. Zin in een dag korfbal op topniveau, aangevuld met fun, gezelligheid en sportiviteit? Dan moet je hier bij zijn, een event in op en top beachsfeer voor supporters en deelnemers van jong en oud.
 

The Streets Of Chuck Deely

Zondag 25 augustus, 12:00 - 18:00 uur
Grote Marktstraat
De op maandag 9 januari 2017 overleden beroemde Haags-Amerikaanse straatmuzikant Chuck Deely wordt op zondag 25 augustus 2019 geëerd met een nieuw gratis toegankelijk festival: The Streets Of Chuck Deely. Het evenement dompelt de binnenstad van Den Haag onder in muziek, straattheater, dans en streetart. Bekijk het volledige programma.

Jazz in de gracht

29, 30 en 31 augustus
Binnenstad Den Haag
Jazz in de gracht is een supergezellig muziekfestival in de binnenstad van Den Haag. Op en rond het water langs de Bierkade, Dunne Bierkade, het Groenewegje, de Veenkade en de Hooigracht geven tientallen jazzartiesten gratis concerten vanaf boten en drijvende podia. Bekijk het volledige programma