Eropuit in Den Haag: gratis uitjes in december

28 november 2019

December; de feestmaand van het jaar! We maken ons op  voor de Sint, Kerst en Oud & Nieuw. Ook in deze feestelijk maand is er van alles te doen in het Haagse. Staedion zet de leukste uitjes op een rij. Geniet deze maand van het wintervuurwerk en verschillende kerstmarkten. 

Wintervuurwerk 

Zondag 1 ,8, 15 en 22 december, 18.00 uur
Scheveningen Bad
Op zondag 1, 8, 15 en 22 december 2019 vinden er (onder voorbehoud van weersomstandigheden) om 18.00 uur winterse vuurwerkshows plaats op het strand van Scheveningen ter hoogte van het Kurhaus. De vuurwerkshow vormt een prachtig schouwspel van zilverwitte vuurpijlen, fonkelende fonteinen en blinkers tegen een donkerblauwe Scheveningse hemel. Meer informatie
 

Rock a Rail 

Zaterdag 7 december, 15.30 – 22.00 uur
Grote Markt
Rock A Rail is hét snowboardevenement van de lage landen! De internationale snowboardtop treft elkaar 7 december tijdens een uniek wintersportevenement. Vanaf 15.30 uur begint ‘Rock A Rail’ met een zeer uitdagend ‘street’ parcours, kraakheldere sneeuw en snowboarders op wereldniveau. Op de Grote Markt wordt een twee verdiepingen hoge stellage gebouwd. Hier glijden de snowboarders over stalen buizen (rails) en doen ze spectaculaire tricks over speciaal vervaardigde objecten. Meer informatie

Kerstmarkt Reinkenstraat

Zondag 8 december, 12.00 – 18.00 uur
Reinkenstraat
Sfeervolle kerstmarkt met kersthapjes, drankjes en activiteiten voor kinderen. Wandel tussen de vele kerstkraampjes en kerstbomen door en proef speciale kersthapjes en feestelijke drankjes. En natuurlijk komt ook de kerstman langs.
 

Royal Christmas Fair

12 tot en met 23 december 12.00 tot 21.00 uur
Lange Voorhout
Natuurlijk mag in december een bezoek aan deRoyal Christmas Fair niet ontbreken.
Met twinkelende lichtjes en bekende kerstliedjes kom je in de ultieme kerstsfeer. Slenter langs bijna honderd kerstkraampjes, smul van winterse lekkernijen, geniet van gratis optredens en koop natuurlijk originele kerstcadeautjes. Meer informatie.

 

Kerstland/kerstmarkt

Zaterdag 14 december, Muzee Scheveningen
Kerstmarkt in winterse sfeer waarop (oud) Scheveningers elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Vers gebakken vis, soep en gluhwein ontbreken niet. Muziek in Dickens' sfeer. En natuurlijk mooie kerstartikelen.

 

Dickensfestival

Zaterdag 21 december, Winkelcentrum Loosduinen
Loosduinen verandert in een Engels dorp uit de tijd van Charles Dickens. Je komt personages tegen uit de verhalen van de Engelse Schrijver. Verder is er een kerststal, zijn er optredens en komt verhalenvertellen Scrooge langs.