Eropuit in Den Haag: gratis uitjes in oktober

03 oktober 2019

De dagen worden korter en het is sneller donker. Toch is er ook in de herfstmaanden genoeg te doen in Den Haag. Voor jong en oud! Staedion zet de leukste uitjes op een rij. Geniet de komende maanden van de prachtige herfstkleuren in de Haagse bossen of de Japanse Tuin.

Wandelen in het Haagse Bos

De herfst is het moment bij uitstek om erop te trekken. Paddenstoelen zoeken of mooie herfstbladeren verzamelen. Dat kan in het Haagse Bos. Ook zijn er in dit twee bos twee speelplekke, Robin Hood en het Huttenspeelbos waar kinderen lekker kunnen spelen, klauteren en klimmen.
 

Duurzaamheidsfestival Mariahoeve

Zaterdag 5 oktober, 11.00 – 16.00 uur, Diamant College, Diamanthorst 183
Kom langs op het duurzaamheidsfestival. En bekijk hoe u uw eigen woning kan verduurzamen. Ook zijn er verschillende gratis activiteiten waarbij u zelf energie opwekt en meer te weten komt over (duurzame) energie thuis.
 

Kinderboekenfestijn

13 oktober, 11.00 – 17.00 uur, Bibliotheek, Spui 68
Eén hele dag waarbij het kinderboek centraal staat. En wat is er te doen? Heel veel! Er komen schrijvers, illustratoren en muzikanten. Er wordt doorlopend opgetreden en er zijn doorlopend workshops bij te wonen. En om 11.00 uur opent Willie Wartaal het Kinderboekenfestijn.

Japanse tuin in Clingendael

12 tot en met 27 oktober, 10.00 tot 16.00 uur
Op Landgoed Clingendael vindt u de enige Japanse tuin in Nederland uit het begin van de 20e eeuw. In deze historische tuin zijn prachtige en zeldzame bomen en planten te zien. De Japanse Tuin is heel kwetsbaar. Daarom is hij slechts een korte periode per jaar geopend voor publiek.
 

Internationaal kunstfestival ‘De Betovering’

18 tot en met 26 oktober
Even geen inspiratie voor de herfstvakantie. Kom dan naar ‘De Betovering’ met uw (klein)kinderen. U kunt kiezen uit ruim 550 voorstellingen en workshops uit binnen- en buitenland in het centrum en in de wijken van Den Haag. Bekijk het volledige programma