Eropuit in Den Haag: gratis uittips voor februari

31 januari 2019

Het nieuwe jaar is al weer in volle gang. Ook in 2019 zijn er volop evenementen gratis te bezoeken. Staedion zet de leukste uitjes voor u op een rij. 

Chinees Nieuwjaar

Zaterdag 9 februari, 11.00-18.00 uur, centrum
Het Chinees Nieuwjaar wordt 9 februari uitgebreid gevierd in het centrum van Den Haag. Het Jaar van het Varken wordt feestelijk ingeluid met kleurrijke draken- en leeuwenoptochten en veel siervuurwerk. De hele dag is er feest in en rond het stadhuis en in Chinatown. Bekijk het hele programma.
 

Huiskamerfestival Gluren bij de Buren

Zondag 10 februari, 12.00 – 17.00 uur, diverse plekken in Den Haag
Op 10 februari kan er in de hele gemeente ongegeneerd gegluurd worden. Gluren bij de Buren is het huiskamerfestival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. De huiskamers van Den Haag veranderen voor een dag in echte podia, voor intieme optredens van verschillende lokale talenten. Bekijk het programma en ontdek welke optredens van 30 minuten welke je gratis kunt bezoeken. 
 

Koning ontvangt geloofsbrieven ambassadeurs

Woensdag 13 februari, 9.25 uur, Paleis Noordeinde
Woensdagochtend ontvangt koning Willem-Alexander op Paleis Noordeinde in Den Haag met grote regelmaat nieuwe ambassadeurs die hun geloofsbrieven komen aanbieden. Dit gaat gepaard met een ceremonie die te volgen is vanaf de Paleistuinen. Leuk om dit bijzondere moment een keer te bekijken.

Boekenmarkt

Donderdag 7, 14, 21 en 28 februari, 10.00 – 18.00 uur, Plein
De boekenmarkt op het Plein in Den Haag is een waar walhalla voor liefhebbers oude prenten en boeken. Haal je hart op bij de kramen vol boeken.