Eropuit in Den Haag: gratis uittips voor juni

05 juni 2019

De zon laat zich steeds vaker zien en het blijft lekker lang licht. Tijd om veel buiten te zijn. In juni kan dat prima, want er is weer genoeg te doen. Van het jaarlijks harinkje happen tot genieten van muziek tijdens Parkpop. Staedion zet de zes leukste uitjes op een rij.

The Hague Pride

Donderdag 6 juni tot en met zondag 9 juni, Binnenstad Den Haag
De eerste Haagse Gay Pride is een feit! Van 6 t/m 9 juni 2019 mogen de regenboog vlaggen massaal worden uitgehangen. Bereid je voor op een bomvol programma van culturele, maatschappelijke en sportieve activiteiten en natuurlijk één groot feest der diversiteit! Met dit jaar de “Royal Rainbow Parade” als kroonjuweel van The Hague Pride. Bekijk het hele programma.

North Sea Regatta

Zaterdag 8 juni tot en met maandag 10 juni, Scheveningen Haven
Ook dit jaar vindt het jaarlijkse zeilevenement “North Sea Regatta” weer plaats met de welbekende Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich en de North Sea Race weer terug en voor de kust van Scheveningen de inshore races.
 

Dag van de Architectuur Den Haag

Zaterdag 15 juni, 11.00 – 16.00 uur, binnenstad Den Haag
Dag van de Architectuur geeft het publiek de kans de bijzondere gebouwen van Den Haag van binnen te beleven. Talrijke gebouwen in de stad, die normaal gesproken niet toegankelijk zijn, openen tijdens deze dag hun deuren. Bekijk het hele programma. 
 

Vlaggetjesdag Scheveningen

Zaterdag 15 juni, 11.00 - 18.00 uur, Scheveningen Haven
Vlaggetjesdag Scheveningen is een evenement dat al jaar in jaar uit de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankondigt. Op deze dag staat deze vissoort natuurlijk centraal. Maar ook voor niet-visliefhebbers is er op Vlaggetjesdag in de haven van Scheveningen van alles te beleven met muziek, orkesten, muziekkorpsen, artiesten, oude zeilloggers, miniatuurschepen, rondvaarten en verschillende demonstraties.  Bekijk het hele programma. 

ShoppingNight

Vrijdag 28 juni, 17.00 – 00.00 uur, binnenstad Den Haag
Hét grootste shopping event van Nederland komt er weer aan! De 13e editie van de ShoppingNight vindt dit jaar op vrijdag 28 juni plaats in de Binnenstad van internationale winkelstad Den Haag. Tot en met middernacht blijven de winkels in de binnenstad van Den Haag geopend. Wie deze exclusieve winkelavond bezoekt, kan hoog oplopende kortingen en diverse acties bij verschillende winkels verwachten. Daarnaast zorgen spetterende muzikale optredens, te gekke aankleding en entertainment, modeshows, gratis workshops en fantastisch eten voor een onvergetelijke shopavond!
 

Parkpop

Zondag 30 juni, 13.00 - 21.30 uur, Zuiderpark
Parkpop Den Haag is één van de grootste gratis popfestivals van Europa. Net als ieder jaar presenteert Parkpop op de laatste zondag van juni een veel nationale en internationale artiesten in het Haagse Zuiderpark. De eerste namen voor Parkpop op zondag 30 juni zijn bekend. Met Ilse DeLange, Ronnie Flex & Deuxperience, Walk Off The Earth en Maan viert het festival haar 39e editie in het Zuiderpark. Bekijk het hele programma.