Eropuit in Den Haag: gratis uittips voor februari

30 januari 2020

Het nieuwe jaar is al weer in volle gang. Met ook weer verschillende activiteiten. Staedion zet de leukste uitjes voor jou op een rij.

Lichtmonument ‘Levenslicht’ voor slachtoffers Holocaust
Donderdag 30 en vrijdag 31 januari, atrium stadshuis
Zaterdag 1 en zondag 2 februari, Oranjehotel, Van Alkemadelaan 1258.
Het monument ‘Levenslicht” is in opdracht van het Comité 4 en 5 mei ontwikkeld ter herinnering aan de slachtoffers van de Holocaust. Met in totaal 104.000 lichtgevende stenen, gelijk aan het aantal slachtoffers uit Nederland, staat het kunstwerk symbool voor de impact van de holocaust.
Het monument is donderdag 30 en vrijdag 31 januari te zien in het atrium van het stadhuis. Zaterdag 1 en zondag 2 februari is het te zien in het Oranjehotel.
foto Marco de Swart
 

Huiskamerfestival Gluren bij de Buren

Zondag 9 februari, 12.00 – 17.00 uur, diverse plekken in Den Haag
Op 9 februari worden huiskamers in Den haag omgetoverd tot podia voor lokaal talent. Gluren bij de Buren is het huiskamerfestival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. De huiskamers van Den Haag veranderen voor een dag in echte podia, voor intieme optredens van verschillende lokale talenten. Bekijk het programma en ontdek welke optredens je gratis kunt bezoeken. 

5G Experience
Dinsdag 25 tot en met donderdag 27 februari, atrium stadhuis
Vanaf 2020 komt het nieuwe mobiele netwerk 5G naar Nederland. 5G maakt nieuwe toepassingen mogelijk, zoals zelfrijdende auto’s, robots die zwerfafval opruimen en ziekenhuisoperaties op afstand. De tentoonstelling ‘5G Experience’ geeft je een kijkje in deze toekomst.

Boekenmarkt
Donderdag 6, 13, 20 en 27 februari, 10.00 – 18.00 uur, Plein
De boekenmarkt op het Plein in Den Haag is een waar walhalla voor liefhebbers oude prenten en boeken. Haal je hart op bij de kramen vol boeken.