Eropuit in Den Haag: gratis uittips voor januari

02 januari 2020

Begin 2020 met leuke uitjes. Er is van alles te doen. Staedion zet de leukste uitjes voor jou op een rij.

IJssculpturen expositie Frozen Magic

Tot en met 12 januari 2020 zijn er weer prachtige ijssculpturen te zien op het strand naast de Pier. Het thema dit jaar is “Frozen Magic”. Er zijn ruim 22 ijsbeelden verdeeld in 12 scenes te zien. Openingstijden dagelijks van 10.00 tot 19.00 en tijdens Kerstvakantie van 10.00 tot 20.00 uur.
Kleed je warm aan, want het is maar liefst -15°C in het gekoelde deel van de tent! 

Carillonconcert Vredespaleis

Iedere dinsdag en donderdag van 13.00 tot 13.45 uur
Elke dinsdag- en donderdagmiddag wordt er bij het Vredespaleis in Den Haag een carillonconcert gegeven. Het beiaardspel vindt plaats van 13.00 tot 13.45 uur en is gratis te beluisteren vanaf het plein voor het Vredespaleis.

Tentoonstelling Solo&Happy?!

8 januari t/m 24 februari, Centrale Bibliotheek, Spui 68
Wat is eenzaam, wat is alleen? Er bestaat geen eenduidig antwoord. Jong of oud, levend in afzondering of omringd door geliefden; iedereen kan zich op zijn eigen manier eenzaam of alleen voelen. Eenzaamheid kan weer overwaaien en je sterker maken, maar ook langdurig en zelfs levensbedreigend zijn. De tentoonstelling Solo&Happy?! laat uiteenlopende mensen in en buiten Den Haag zien die alleen en/of eenzaam zijn – omdat ze ervoor gekozen hebben alleen te leven, omdat de omstandigheden zo waren of omdat het hen gewoon overkwam.
 

Chinees Nieuwjaar

Zaterdag 25 januari, 10.00-18.00 uur
Het Chinees Nieuwjaar wordt uitgebreid gevierd in het centrum van Den Haag. Het Jaar van de Rat wordt feestelijk ingeluid met kleurrijke draken- en leeuwenoptochten en veel siervuurwerk. De hele dg is er feest in en rond het stadhuis en in Chinatown. Bekijk het hele programma