Mijn Staedion
Mijn Staedion
samen
werken

  'Cinema Americain en De Boomhuttenclub feestelijk geopend!' - 07.09.2018

  Onder grote belangstelling openden donderdag 6 september wethouder Bert van Alphen, Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter Staedion en Raban Josemans, initiatiefnemer van De Boomhuttenclub het pand van Cinema Americain. Met één druk op de knop viel het fluwelen theaterdoek en kwam het logo van De Boomhuttenclub tevoorschijn. Na een periode van 2 jaar deels sloop, verbouwen en restaureren is het pand eindelijk klaar. ‘Staedion heeft via de WOM, in samenwerking met de gemeente, een groot aantal panden in het centrum aangekocht en opgeknapt. Met deze opening zetten we een nieuwe stap naar de verbetering van het leef- en woonklimaat in de wijk’, aldus Bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski van Staedion.

   Met één druk op de knop valt het theaterdoek van Cinema Americain: De Boomhuttenclub is geopend!

  Van prijsvraag naar crowdfunding
  Drie jaar na het uitschrijven van de prijsvraag door City Mondial, De Posthoorn en Staedion is het voormalige Broekenhuis-pand grondig aangepakt. De gevel is gerestaureerd en de originele details zijn bewaard gebleven. Het idee van Raban Josemans en Kim Slabbers voor een boomhuttenclub won de eerste prijs. “Van planvorming tot realisatie, je krijgt met van alles te maken. Dat was soms best spannend. Maar we kijken terug op een leerzame tijd met veel positieve ontwikkelingen, zoals de crowdfunding. Dat was echt geweldig. We zijn trots op het resultaat waar met alle partijen hard aan hebben gewerkt!” aldus Kim en Raban.
    
  Duurzame, sociale appartementen
  Bij het Cinema Americain, een pand uit 1911, is niet alleen de gevel gerestaureerd, maar is er bewust gekozen om duurzaam te bouwen. Erik Bruns, directeur WOM: “We hechten belang aan de verbetering van de Boekhorststraat en de leefomgeving. Boven De Boomhuttenclub, op de eerste en tweede verdieping, hebben we van 3 nu 5 tweekamerappartementen gerealiseerd. Deze sociale huurappartementen zijn tussen de 40m2 en 60m2 en zijn energiezuinig en duurzaam gebouwd. Alle appartementen hebben een buitenruimte en er is een groen dak”.


  Het is na ruim 2 jaar zover: de opening van De Boomhuttenclub op vrijdag 6 september door Wethouder Bert van Alphen, Raban Josemans, eigenaar van De Boomhuttenclub en Willem Krzeszewski, Bestuursvoorzitter van Staedion. 

  Over de WOM
  De Wijkontwikkelingsmaatschappij Stationsbuurt – Oude Centrum Den Haag (WOM) is in 2008 opgericht door de gemeente Den Haag en woningcorporatie Staedion. De WOM richt zich op de ontwikkeling en verbetering van vastgoed als instrument om de economische en sociale positie van de wijken Stationsbuurt en Oude Centrum te versterken. De WOM tracht dit te bereiken door het verwerven, ontwikkelen en uiteindelijk weer verkopen van vastgoed. In dat kader ontwikkelde de WOM Boekhorststraat 47-49. 

  Deel dit artikel:

Doe mee!

Wil u ook meedoen? Als u uw gegevens achterlaat, nemen wij snel contact met u op!

*verplicht veld