Mijn Staedion
Mijn Staedion
samen
werken

  'Heijmans en Staedion sluiten overeenkomst herstructurering Den Haag Zuidwest' - 18.12.2018

  Heijmans en woningcorporatie Staedion hebben een overeenkomst gesloten om samen met de gemeente Den Haag een stedenbouwkundige visie te maken voor Den Haag Zuidwest. Hierin is opgenomen de buurten Zichten, Dreven en De Gaarden te herstructureren en te vernieuwen. Eerder dit jaar maakten de gemeente Den Haag en Staedion al bekend een impuls aan deze drie buurten te willen geven als onderdeel van de herstructurering van Den Haag Zuidwest.
   
  De samenwerking houdt onder meer in dat Heijmans haar kennis en expertise op het gebied van gebieds- en projectontwikkeling inzet bij de voorgenomen vernieuwing van de buurten.
   
  Divers en toekomstbestendig
  Partijen willen investeren in de buurten en deze meer divers, klimaat- en toekomstbestendig maken en beter verbinden met de stad. Bij het vernieuwen van de buurten wordt ook in belangrijke mate aandacht besteed aan de sociale samenhang. Voor de komende 10 jaar wordt het woningaanbod fors uitgebreid, waarbij het huidig aantal van circa 1.200 sociale huurwoningen minimaal gelijk zal blijven en ingezet wordt op het toevoegen van minimaal 3.000 koop- en vrije sector huurwoningen. Naast het verbeteren van de woningvoorraad is er in de plannen ook aandacht voor herinrichting van de openbare ruimte en uitbreiding van onderwijs- en andere maatschappelijke, culturele en commerciƫle voorzieningen.
   
  Inzetten op leefbaarheid en gezonde leefomgeving
  Met haar projecten draagt Heijmans bij aan het creƫren van groene, gezonde en leefbare wijken en buurten. De samenwerking met Staedion voor herstructurering van de buurten in Den Haag Zuidwest sluit daar op aan. Al eerder was Heijmans betrokken bij transformaties van binnenstedelijke gebieden, zoals Kooiplein Leiden en Katendrecht Rotterdam. Samen werken Staedion en Heijmans op deze wijze al aan de transformatie van het Energiekwartier in Den Haag.


   

  Deel dit artikel:

Doe mee!

Wil u ook meedoen? Als u uw gegevens achterlaat, nemen wij snel contact met u op!

*verplicht veld