Mijn Staedion
samen
werken

    '‘Strandformatie’ voor appartementen Zwolsestraat ' - 14.06.2022

    In de afgelopen twee jaar onderging het appartementencomplex De Zwolse Hoek aan de Zwolsestraat een ware gedaanteverwisseling. Een sombere en verouderde gevel maakte plaats voor een gevel die zowel het gebouw als de badplaats eer aan doet. Eyecatcher is het ontwerp van een duinlandschap dat de voorzijde van het gebouw siert. Daarmee is de transformatie van het complex met 99 appartementen en een bedrijfsruimte compleet. Vandaag vierden we samen met de bewoners de oplevering.

    Bewoners kozen voor ontwerp met duinlandschap
    Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “Naast onze speerpunten als het toevoegen van woningen en aandacht voor leefbaarheid, zorgen we met planmatig onderhoud en renovatie goed voor onze woningvoorraad. Ik vind het belangrijk dat mensen zich thuis voelen in hun woning. De verschillen van voor en na de renovatie zijn ongelofelijk, het gebouw ziet er weer uit als nieuw. Een mooie ontwikkeling vind ik dat de bewoners actief betrokken waren bij de keuze voor het ontwerp van de voorgevel van het gebouw. Met een locatie dichtbij het strand en de zee past het ontwerp met een duinlandschap bijzonder goed op deze plek. We horen positieve reacties van de bewoners en dat is waar we het voor doen!”
     
    Een moderne, eigentijdse uitstraling
    Het planmatig onderhoud en de renovatie van de entree, trappenhuizen, galerijen en de buitengevel van het wooncomplex De Zwolse Hoek was een dankbare klus volgens Willem Barnhoorn, projectleider bij Staedion. “In april 2020 zijn we begonnen met de renovatie, in juni 2022 is het werk opgeleverd. Bijna alles aan de buitenzijde van het gebouw is vernieuwd. Een greep uit de werkzaamheden: schilderwerk, vervangen van de voor- en balkondeuren, aanbrengen van HR++ ramen in de voordeurkozijnen en vernieuwen van alle galerij- en balkonhekken. De vernieuwde entree met naam van het wooncomplex en de glazen panelen met fotografisch ontwerp geven het gebouw weer een mooie en moderne uitstraling. Het resultaat van de renovatie is een grote verbetering van de woonkwaliteit. Ik ben blij dat we het werk naar tevredenheid van de bewoners hebben kunnen uitvoeren.”

    Appartementencomplex De Zwolse Hoek voor en na uitvoering van de werkzaamheden:

     



     








    Samen met bewoners van De Zwolse Hoek vierden we de oplevering.

    Deel dit artikel: