Mijn Staedion
Mijn Staedion

Onze projecten

Den Haag is volop in beweging. Veel wijken en buurten zijn de afgelopen jaren aangepakt. Door nieuwbouw en groot onderhoud is er een grote stap gemaakt in de leefbaarheid. Gebiedsontwikkeling en stedelijke ontwikkeling zorgen er voor dat de woonomgeving en de woningen op peil blijven. Staedion wil daar graag op inspelen. We zijn trots op de vernieuwingskracht van onderstaande projecten.

Groot onderhoud
 
Nieuwbouw
 
Bedrijfsruimte
 

Groot onderhoud

Johanninkwater in Ypenburg: 36 eengezinswoningen van label B naar A+

In en aan het complex Johanninkwater in de Waterbuurt in Ypenburg Den Haag start Staedion in de zomer met groot onderhoud. Dit bestaat uit energiebesparende maatregelen. Hierna gaat het energielabel van B naar A+. In totaal gaat het om 36 eengezinswoningen.


Bekijk dit project

Loosduinse Hof: 100 appartementen voor Wonen met een Plus

Het voormalige verzorgingshuis Loosduinse Hof ondergaat een metamorfose om in 2020 klaar te zijn voor het door Staedion ontwikkelde concept ‘Wonen met een Plus’. Het woonconcept is onderdeel van Staedion’s beleid ‘Met zorg een thuis’ dat inspeelt op de behoefte van bewoners met een lichte zorgvraag om langer thuis te wonen.


Bekijk dit project

Maasstraat, 100 + 1 woningen

Staedion is gestart met het groot onderhoud aan ons complex aan de Maasstraat. We knappen de woningen op en voorzien ze -waar nodig- van nieuwe keukens en badkamers. De kozijnen worden vernieuwd en voorzien van dubbel glas. Ook richten we de algemene ruimte opnieuw in en knappen we de recreatieruimte en binnentuin op. We maken in het gebouw een nieuwe woning. Ook nieuw is de opstelplek voor scootmobielen.


Bekijk dit project

Moerwijk: 40 galerijwoningen Guntersteinweg van energielabel G naar A!

Aan de Gunstersteinweg in Moerwijk gaat Staedion grondig te werk. Er wordt al hard gewerkt aan de 40 galerijwoningen. Duurzaamheid staat hoog op de lijst. De woningen gaan van energielabel G naar A.


Bekijk dit project

Reitzstraat 81 portiekwoningen

Het complex Reitzstraat in Transvaal-Noord bestaat uit 81 portiekwoningen over vier bouwlagen. We voeren werkzaamheden uit om de kwaliteit en het comfort van de woningen te vergroten en de uitstraling van het complex te verbeteren. Door energiebesparende maatregelen, zoals HR++ glas en het aanpakken van de installaties, wordt het energielabel met gemiddeld twee stappen verbeterd.


Bekijk dit project

Afgeronde projecten

Haverkamp 108 portiekwoningen

De woningen, gelegen aan de Haverkamp en het Kleine Loo, zijn ruim vijftig jaar oud. Staedion investeert in de woningen, waarbij naast het op orde brengen van de kwaliteit, ook maatregelen worden genomen om het comfort van de woningen te verbeteren.

Bekijk dit project

Nettelhorststraat & Erasmusweg 223 appartementen

Staedion voerde groot onderhoud uit aan de complexen aan de Nettelhorststraat en Erasmusweg in Moerwijk. Deze woningen uit de jaren '50 zijn vernieuwd, energiezuinig gemaakt en hebben weer een eigentijdse uitstraling.

Bekijk dit project

Robertaland 240 woningen

Aan de wooncomplexen Robertaland, Isabellaland en Gradaland voerde Staedion groot onderhoud uit. We hebben zowel de buiten- als de binnenzijde aangepakt en de woningen fors verbeterd qua energiezuinigheid.

Bekijk dit project

Moerweg en omgeving 178 woningen

Het complex Moerweg bestaat uit 5 blokken met 178 woningen, gelegen aan de Van Maerlantlaan, Moerweg en Melis Stokelaan in de wijk Moerwijk (Escamp) in Den Haag. Staedion voert in 2016 en 2017 groot onderhoud uit, waarbij naast het op orde brengen van de kwaliteit, ook maatregelen worden genomen om het comfort van de woningen te verbeteren.

Bekijk dit project

Rijnauwenstraat 64 woningen

Aan de Rijnauwenstraat in Moerwijk Zuid voert Staedion in 2016 - 2017 groot onderhoud uit. Staedion investeert in de woningen, waarbij naast het op orde brengen van de kwaliteit, ook maatregelen worden genomen om het comfort van de woningen te verbeteren.

Bekijk dit project

Renswoudelaan 39 woningen en 3 BOG-ruimten

Aan de Renswoudelaan en Rhenenstraat wordt groot onderhoud uitgevoerd. Zowel het interieur als het exterieur aangepakt.

Bekijk dit project

Frits Diepenlaan: van kantoorruimte naar 26 appartementen

Staedion heeft de voormalige kantoorruimte op de eerste verdieping in het complex aan de Frits Diepenlaan omgebouwd tot 26 zelfstandige eenpersoonsappartementen. De woningen hebben een oppervlakte van 30 tot 40 m2 en zijn voorzien van een keuken en badkamer. Ieder appartement heeft zijn eigen meterkast. Op de begane grond is ruimte voor het stallen van fietsen.

Bekijk dit project

Voormalig schoolgebouw aan de Van Swindenstraat

De bestaande school aan de Van Swindenstraat wordt door Staedion getransformeerd naar 12 zelfstandige wooneenheden. Alle werkzaamheden vinden aan de binnenzijde van het gebouw plaats, de monumentale gevel blijft gehandhaafd.

Bekijk dit project