Mijn Staedion

Loosduinse Hof: 101 appartementen voor Wonen met een Plus

'Wonen met een Plus' krijgt vorm in Loosduinse Hof
Het voormalige verzorgingshuis Loosduinse Hof ondergaat een metamorfose om in 2021 klaar te zijn voor het door Staedion ontwikkelde concept ‘Wonen met een Plus’. Het woonconcept is onderdeel van Staedion’s beleid ‘Met zorg een thuis’ dat inspeelt op de behoefte van bewoners met een lichte zorgvraag om langer thuis te wonen. Het project 'Loosduinse Hof' biedt deze mensen een prettige woonruimte in een beschermde omgeving. Tegelijkertijd is het een wijkgerichte ontwikkeling waarbij organisaties en wijkbewoners samen de invulling bepalen.

'Wonen met een Plus' zorgt voor een actieve leefstijl
De mix van verschillende doelgroepen, voorzieningen en activiteiten stimuleert bewoners actief te blijven en elkaar te ondersteunen. De Loosduinse Hof is het pilot project voor Wonen met een Plus. In dit wooncomplex richt Staedion zich op 65+-ers en bewoners met een lichte verstandelijke of geestelijke beperking. Maja Mooren, Asset Manager bij Staedion, vertelt: “Mensen wonen steeds langer zelfstandig, dat is niet voor iedereen makkelijk. Met een eigen plek in de wijk, aangepaste woonruimte en passende voorzieningen, helpen wij deze mensen om langer zelfstandig te blijven wonen.”

Aanpassingen voor 'Wonen met een Plus'
Om het woonconcept ‘Wonen met een Plus’ vorm te geven, is grootschalige aanpassing van Loosduinse Hof noodzakelijk. Er komen zo’n 101 sociale huurappartementen variërend in grootte van 22 m2 tot 70 m2 en een aantal studio’s. Cisca de Jong, projectmanager bij Staedion, legt uit wat er verandert: “Het pand krijgt nieuwe kozijnen, een nieuw dak, een grotere entree én een frisse gevel. Ook vervangen wij alle installaties.” Op de begane grond komen verhuurbare ruimten voor (maatschappelijke) voorzieningen die passen bij het concept, zoals een fysiotherapiepraktijk, zorgkantoren, sociale ondernemers en horeca.

Planning
De werkzaamheden starten in de zomer van 2020. In 2021 is de verwachte oplevering.

In het nieuws
In januari 2020 is er een kort interview gepubliceerd in de Posthoorn Loosduinen met Cisca de Jong, projectmanager bij Staedion. Lees het artikel op de tweede pagina van de Posthoorn. 

Meer informatie? 
Wilt u in de toekomst op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen en mogelijkheden van het Loosduinse Hof? Laat dan hieronder uw gegevens achter.

Lees de nieuwsbrief van mei 2020.

*verplicht veld

* Wij willen u zo goed mogelijk helpen. Daarom hebben wij uw gegevens nodig. Wij gaan zorgvuldig om met geregistreerde persoonsgegevens. In ons privacybeleid leest u hier meer over.

This is an automatic translation by