Verhalen van collega's

‘Ik kom regelmatig dankbare bewoners tegen op straat’

Jaap opzichter Inspectie Staedion

Jaap - Opzichter Inspectie: ‘Ik kom regelmatig dankbare bewoners tegen op straat’.

Wat doe je eigenlijk als Opzichter Inspectie?

Ik kom bij huurders langs als ze last hebben van bouwkundige gebreken. Dat kan een lekkende badkamer zijn in een woning, maar ook een gebrek aan een gevel van een complex met 200 bewoners. Als opzichter ben je een echte duizendpoot! Samen met mijn collega breng ik de meldingen van huurders in kaart. We zetten op papier wat er aan de hand is, wie of wat het probleem heeft veroorzaakt en hoe we het kunnen oplossen. Naast mijn taken als opzichter, coördineer ik alles op het gebied van keukens. Als bewoners een nieuwe of grotere keuken willen, dan nemen ze contact op met mij. Ik vertel ze van a tot z wat er mogelijk is.

Je zorgt dus niet alleen dat alle gebouwen technisch in orde zijn, maar bent ook keuken-expert. Hoe is dat zo gekomen?

Voordat ik als opzichter aan de slag ging, heb ik binnen Staedion verschillende functies gehad. Twee daarvan hadden met keukens te maken, o.a. als adviseur van ons (toen nog eigen) woonwinkel (hier adviseerde we over- en verkochte we keukens). Toen ik eind 2019 bij de afdeling Inspectie terechtkwam is het te coördineren keukenproces mij bijgebleven. Dit onderdeel heb ik dus steeds bij mij gehouden.

Dat klinkt lekker divers allemaal! Welk aspect van je werk vind je het leukst?

De dankbaarheid van bewoners vind ik het mooist. Ze komen met een klacht en het geeft me veel voldoening om die op te lossen. Mijn werk is erg klantgericht en ik hou van het contact met huurders. Je moet achterhalen wat er precies speelt: is wat ze hebben gemeld ook echt het probleem? Vaak zie je dat er andere frustraties spelen. Het is mooi als je die ziet en kunt verhelpen. Ik kom regelmatig dankbare bewoners tegen op straat. Ze spreken me dan aan: ‘Hee Jaap, nog bedankt hè!'. Dat geeft echt een goed gevoel.

Je werkt al sinds 2003 bij Staedion. Waarom is het zo’n fijne werkgever?

Staedion is een prettig bedrijf met goede arbeidsvoorwaarden. Het is ook erg leuk dat we een personeelsvereniging hebben die allerlei uitjes organiseert. Ik ben een gezelligheidsdier en ga graag op pad met collega’s. Uit eten met de afdeling, weekenden weg, theatervoorstellingen; ik ben altijd van de partij. Zo zijn we onder andere naar Barcelona en Parijs geweest en hebben we de musicals The Lion King en Sister Act gezien. De binding met Staedion die hierdoor ontstaat, vind ik waardevol. Zoiets heb je niet bij elk bedrijf. Ik hoop dat er snel weer een leuke musical komt!

Ook werken bij Staedion? Bekijk onze openstaande vacatures!

Jaap opzichter Inspectie Staedion