Mijn Staedion
Mijn Staedion

teamleider Informatiemanagement

Contract type:

Vast contract, onbepaalde tijd

Sluitingsdatum:

15-12-2018

Staedion in Den Haag zoekt een aanjager op het gebied van digitale innovatie en transformatie die het verschil weet te maken. Voor de organisatie, maar vooral voor de klant.

Wat ga je doen?

Om onze klanten de beste dienstverlening te kunnen bieden, ben je continu bezig met digitale innovatie. Samen met jouw team van bevlogen proces- en informatieanalisten, functioneel beheerders en data engineers werk je aan diverse projecten die het verschil maken. Denk daarbij aan het digitaliseren van vastgoed, online dienstverlening, slimmere meters, conditiemeting uitgevoerd door drones, spraak gestuurde chatbox, apps voor onze mensen in het veld, etc. Het is voor jou een uitdaging te kijken naar mogelijkheden om effectiever, efficiënter en meer klant gedreven te werken. Ben jij dé innovator en inspirator die wij zoeken? Kom dan onze digitale transformatie verder vormgeven.

Als teamleider informatiemanagement stuur je het team van proces- en informatie analisten, functioneel beheerders en data engineers aan (circa vijftien medewerkers).  Je rapporteert aan de manager BIT (Business Informatie Technologie) en maakt deel uit van het BIT-managementteam.

Wat is jouw werkomgeving?

Staedion wil binnen de corporatiesector vooroplopen in innovatie- en veranderkracht met als doel onze processen en de dienstverlening voor onze huurders te optimaliseren. Samen met de afdeling Service- en Projectmanagement werk jij met jouw team aan de verdere digitalisering van Staedion. Verandering, verbetering en optimalisering van informatievoorziening is nodig om onze huurders nog beter te kunnen bedienen. Ook  verbetert hierdoor de kwaliteit van managementinformatie om keuzes te maken en versnelt de digitale transformatie.

Je werkt op ons hoofdkantoor in hartje Den Haag: direct tegenover het goed bereikbare Centraal Station en dicht bij de binnenstad. Ideaal voor een lekkere lunch met collega’s, of een borrel na werktijd. Onze huurders komen elke dag bij Staedion over de vloer. Zo zie je dagelijks voor wie je jouw werk uiteindelijk doet.

In jouw werk betekent resultaat:

1. Goed functionerende afdeling met professionele, taakvolwassen en tevreden medewerkers

 • Geeft op coachende wijze leiding aan de medewerkers van de afdeling, waarbij de verantwoordelijkheden en bevoegdheden zo laag mogelijk in de organisatie worden belegd.
 • Is actief in het motiveren en stimuleren van de medewerkers op het gebied van persoonlijke- en vakontwikkeling en in het ontwikkelen van de kernkwaliteiten.

2. Het bestuur en de directie zijn geadviseerd over informatiemanagement

 • Informeert over de strategie en beleidsontwikkeling binnen Staedion en volgt de actuele ontwikkelingen in het vakgebied en in de sector.
 • Levert strategische beleidsstukken en adviseert het bestuur en de directie hierover.

3. Informatiemanagement staat als een huis

 • Ontwikkelt en formuleert de informatiestrategie als afgeleide van de business strategie.
 • Draagt zorg voor een optimale fit tussen de bedrijfsprocessen en de ondersteunende informatievoorziening.
 • Analyseert de ontwikkelingen in de omgeving (wetgeving, technologie, bedrijfsvoering) en is verantwoordelijk voor het (laten) vertalen van deze ontwikkelingen naar consequenties voor de informatievoorziening.
 • Draagt zorg voor een adequate ondersteuning vanuit de business bij de implementatie van nieuwe/gewijzigde informatievoorziening.
 • Neemt deel aan verschillende overleggen, zoals de ICT stuurgroep en procesdomeinteams.

Wie ben je?

 • Je hebt minimaal een afgeronde academische opleiding en hebt ervaring op het gebied van bedrijfskundige informatica, informatiemanagement en strategie.
 • In vorige functies heb je een sleutelpositie gehad op het gebied van digitale transformatie.
 • Je hebt minimaal vier jaar aantoonbare ervaring als leidinggevende. Je hebt een coachende stijl van leidinggeven. Je weet mensen te betrekken en aan je te binden.
 • Je bent een stevige gesprekspartner, die staat voor z’n mening. Je kunt goed je niveau van communicatie aanpassen en zet mensen in hun kracht.
 • Je bent sterk in het opstarten van projecten en maakt het ook af.
 • Je hebt bedrijfskundig inzicht; Managementvraagstukken los je op vanuit een multidisciplinaire benadering vanuit een visie.
 • Je herkent en begrijpt de verhoudingen in het informele circuit van onze organisatie. Weet de juiste wegen te bewandelen om tot het gewenste resultaat te komen. Dit gebeurt open en transparant.
 • Je volgt trends binnen de IT en Corporatiesector en zet deze kennis op effectieve wijze om in advies of activiteiten voor Staedion.


Dit bieden we jou

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract.
 • Je ontvangt een salaris tussen de € 4.138 en € 5.747 bruto per maand bij een 36 urige werkweek. De functie is ingedeeld in schaal L volgens het handboek functie-indeling Woondiensten. 218,8 vakantie-uren per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Pensioenregeling.
 • Eigen opleidingsbudget om je te ontwikkelen en je vakkennis op peil te houden, te verdiepen of te verbreden.
 • Flexibele werktijden.

Informatie en sollicitatie

Enthousiast geworden of wil je meer weten? Neem contact op met Roy Bakker, manager BIT, via telefoonnummer (070) 3767506. Direct solliciteren? Dat kan ook, gebruik de button ‘solliciteren’ voor 15 december 2018. We ontvangen graag een recent cv en een brief, waaruit blijkt dat jij dé inspirator en innovator bent voor deze job.

 

Solliciteer   (Opmerking: Deze link opent de pagina in een nieuw browservenster.)
Het doel van Easycruit is om het wervingsproces voor de werkgever te vereenvoudigen en een doeltreffende evaluatie van, en communicatie met kandidaten mogelijk te maken. Bij het gebruik van Easycruit ontvangt de werkgever persoonsgegevens van kandidaten. Deze verwerkt hij in het kader van een evaluatie van hun vaardigheden en talenten om hun geschiktheid voor de openstaande functie te bepalen.

De rechtsgrond voor de verwerking van de persoonsgegevens is de toestemming van de kandidaat. Deze stemt tijdens het sollicitatieproces in met de verwerking en bepaalt welke persoonsgegevens hij of zij aan de werkgever wenst te verstrekken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de uploadfunctionaliteit via Google of Dropbox. Merk op dat kandidaten het recht hebben deze toestemming op elk gewenst ogenblik in te trekken.

De werkgever is de verwerkingsverantwoordelijke wat betreft de verwerking van persoonsgegevens van kandidaten. Alle vragen inzake privacy kunnen direct aan de werkgever worden voorgelegd via de speciale communicatiekanalen die door Easycruit ter beschikking worden gesteld. Het doel van de verwerking van de persoonsgegevens is het ontwikkelen, implementeren en aanbieden van de diensten.

Easycruit is een service in de cloud die door Visma is ontwikkeld. De bedrijven die deel uitmaken van de Visma-groep en hun onderaannemers voor IT-diensten hebben voor het verzorgen van de dienst mogelijk toegang tot de persoonsgegevens van kandidaten. Met deze onderaannemers zijn overeenkomsten gesloten om de privacy van gegevens te waarborgen overeenkomstig de toepasselijke privacywetgeving (de GDPR, die met ingang van 25 mei 2018 van kracht is). Onderaannemers die zich buiten de EU bevinden zijn gehouden aan de doorgifteregelingen die door de Europese Commissie zijn goedgekeurd.

Persoonsgegevens van kandidaten worden tijdens het wervingsproces in Easycruit verwerkt voor zover dit nodig is om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen. Kandidaten hebben in Easycruit toegang tot hun profiel, waar zij gegevens kunnen wissen, uploaden en bewerken.

Kandidaten kunnen op elk moment contact opnemen met de werkgever om hun recht uit te oefenen op inzage, rectificatie of wissen van hun persoonsgegevens, om beperking te vragen van de verwerking van hun persoonsgegevens, om bezwaar te maken tegen de verwerking daarvan en om het recht op gegevensoverdraagbaarheid uit te oefenen. Daarnaast hebben kandidaten het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit met betrekking tot de verwerking van hun persoonsgegevens.
Doe mee!

Wil u ook meedoen? Als u uw gegevens achterlaat, nemen wij snel contact met u op!

*verplicht veld