Mijn Staedion
Mijn Staedion
samen
werken

Medewerker Intake & Planning (32-36uur)

Sluitingsdatum:

22-11-2019
Medewerker Intake & Planning

Ook in woningen van Staedion is weleens iets stuk. Bewoners bellen dan met de afdeling Intake & Planning, waar jij klaar zit om snel en efficiënt een monteur in te plannen. Je staat iedereen vriendelijk te woord, maar kunt ook ‘nee’ verkopen als een vraag onredelijk of onrealistisch is. Zo zorg je ervoor dat elke bewoner zich in een prettig huis thuis voelt.  
 
Een typische werkdag

Maandagochtend, halfnegen stipt. Je zit klaar achter je beeldschermen, hebt je headset op en drukt op de knop: drie, twee, een, actie!
 
9.17 uur: lekkage
Je eerste beller is een bewoonster die bij het tandenpoetsen ineens in een plas water stond. Het lekt onder de wastafel, maar ze weet niet precies waar het gat zit. Jij vermoedt dat het om een kapotte afvoer gaat, maar stelt een paar controlevragen om het zeker te weten. Dan maak je een opdrachtbon aan om de monteur in de plannen, want het lek moet snel worden gedicht. Vanmiddag komt er al een specialist langs. De bewoonster is blij dat ze geholpen wordt, bedankt vriendelijk en gaat alvast een emmer zoeken.
 
10.48 uur: van de pot gerukt
Dit telefoontje is lastiger. Het is de bewoner die afgelopen vrijdag ook al belde over een wiebelende wc-bril. Vervelend, maar geen haastklus. Bovendien heb je vorige week al een opdrachtbon aangemaakt: over twee dagen komt er een monteur langs om de bril weer vast te zetten. Dat vindt de bewoner te lang duren, hij wil dat het probleem nú wordt opgelost. Je legt uit dat je het proces niet kunt versnellen, omdat het niet om een spoedreparatie gaat en de monteur een volle agenda heeft. De bewoner moppert; kan ‘ie geen collega van je spreken? Je legt uit dat die collega precies hetzelfde antwoord geeft. Uiteindelijk gaat hij overstag: vooruit, twee dagen wachten lukt nog wel.
 
14.05 uur: buurman strikes again
Zo, even een kopje thee en dan door naar de volgende beller. Dat is een bewoonster die belt met een heel ander verzoek: ze heeft overlast van haar bovenbuurman en wil dat Staedion ingrijpt. Ze is aardig overstuur, want de buurman heeft psychische problemen en vertoont daardoor moeilijk voorspelbaar gedrag. Ook vandaag ging het weer mis. Je legt uit dat dit nummer voor reparatieverzoeken is bedoeld, maar biedt aan om een notitie naar het thuisteam te sturen. De huismeester of bewonersconsulent zal de zaak dan oppakken.
  
16.52 uur: licht in de duisternis
Je laatste telefoongesprek van de dag is een opsteker: een dame van in de negentig belt om je te bedanken. Vorige week was haar keukenlampje stukgegaan. Ze kon het zelf niet vervangen en had ook niemand bij de hand die dat even voor haar wilde doen. Normaal gesproken komt Staedion niet langs om lampen in te draaien, maar in dit geval maakte je een uitzondering. Je stuurde de huismeester een bericht, die de zaak dezelfde middag oppakte. Zo maakte je de bewoonster blij: ze kan nu weer koken. Tevreden sluit je je lijn, klaar voor vandaag!
Jouw beslissingen maken de stad
Lekkage, een kapotte ruit of ijskoude verwarming: leuk is anders. Als medewerker Intake & Planning zorg jij dat defecten snel en vriendelijk worden opgelost. Zo draag je heel concreet bij aan het thuisgevoel van onze bewoners, en dus aan een betere stad. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat:
• reparaties goed worden ingepland, dan kunnen ze snel worden uitgevoerd
• bewoners met andere vragen naar het juiste team worden doorverwezen
• bewoners altijd een luisterend oor aan de lijn krijgen
• ook onredelijke verzoeken redelijk worden opgelost, volgens het beleid van Staedion
 
Dit heb je nodig
• Je bent klantvriendelijk en servicegericht. Je vindt het leuk om mensen te helpen. Je hebt ervaring binnen een technische omgeving, of nog beter, je kent de wereld van wooncorporaties;  
• Je hebt inlevingsvermogen. Belangrijk, want als bewoners je bellen, ervaren ze iets vervelends. In de eerste plaats willen ze dan begrip. 
• Je bent zelf best een beetje handig. Een spijker inslaan of een schroef vastdraaien; je kunt je er iets bij voorstellen.
• Je kunt ook ‘nee’ verkopen, bijvoorbeeld wanneer bewoners onredelijke of onrealistische wensen hebben. Je blijft vriendelijk, maar ook stellig: nee is nee, en dat kun je onderbouwen. 
• Je kunt doorvragen. Hoe beter de monteurs van tevoren weten wat ze moeten doen, hoe sneller ze aan de slag kunnen.
• Je staat stevig in je schoenen. De meeste bellers zijn blij dat je ze helpt, maar er kunnen ook lastige telefoontjes tussen zitten. Daar trek je je niet teveel van aan.
 
Dit krijg je ervoor terug
• Een salaris tussen de € 2.486,- en € 3.019,- op basis van een 36-urige werkweek
• Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
• Een team dat altijd voor je klaarstaat voor steun en advies
• Een eigen opleidingsbudget en een werkweek van vier dagen
• Een werkplek in Wateringen

Staedion: samen thuis
Eén op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuren we ruim 36.000 woningen en 6.300 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag. Ons hoger doel is dat we ‘een eigen thuis bereikbaar maken met onze bewoners’, met als gewaagd doel dat al onze bewoners zich in 2020 thuis voelen.
 
We vinden het belangrijk om te weten wat er speelt bij onze bewoners en willen hun invloed op ons werk vergroten. Met ‘onze bewoners’ doelen we op onze huidige en toekomstige bewoners. Dat is soms weleens lastig, in tijden waarin keuzes gemaakt moeten worden. Maar we geloven dat we bewoners actief kunnen betrekken bij onze projecten en dat we onze keuzes kunnen uitleggen. Het werken aan een fijne woonomgeving doen we immers samen.
Interesse?

Ben je enthousiast geworden, of wil je meer weten? Bel dan Christine Stok, coördinator Intake & Planning: 070 - 376 76 38. Direct solliciteren kan ook, via de knop hieronder. 
 

De vacature is zowel in- als extern geplaatst. Bij gebleken geschiktheid krijgt de interne kandidaat voorrang.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer   (Opmerking: Deze link opent de pagina in een nieuw browservenster.)