Mijn Staedion
Mijn Staedion
samen
werken

Business Intelligence Specialist (36 uur)

Vast contract, onbepaalde tijd

Sluitingsdatum:

26-01-2020

Flinke porties data? Kom maar op. Of het nu gaat om gegevens over huurbetalingen, energielabels of doorlooptijden van reparatieverzoeken: jij maakt elke databrij helder. Zo beantwoord je vragen uit alle hoeken en gaten van Staedion. Al je collega’s willen hetzelfde: inzicht. En daar zorg jij voor. Dag in dag uit analyseren? Nee hoor. Je vraagt, presenteert en overlegt met alle afdelingen, vooral met andere BI-specialisten en controllers.

Een typische werkdag
Half 9, maandagmorgen. Je stapt de trein uit en 5 minuten later zit je aan je bureau. Je hebt een drukke dag voor de boeg, dus je bereidt je voor op het overleg met de teamleider Huurincasso. Om 9.00 uur zit je met ‘m om de tafel. Jullie discussiëren over betalingsachterstanden bij bewoners. Hoe voorkomt Staedion dat ze nog meer financiële problemen krijgen? De eerste stap: achterhalen wie een huurschuld hebben. Dit zoek je meteen uit.

Je duikt in het datawarehouse en schrijft wat functies in Microsoft SQL Server. Hierdoor kun je het betalingsgedrag van bewoners heel gericht analyseren. Vervolgens maak je een rapport in Microsoft Power BI. Je ziet snel wie er meer aandacht nodig hebben. Je presenteert je resultaten aan het team, waarna je collega’s direct actie ondernemen. Dit verkleint de kans dat bewoners uit hun woning worden gezet. En daar doe je het voor.

Lunchtijd! Samen met collega’s loop je naar een gezellig terras in het centrum. Daarna overleg je met de Fiscale Controller. Hij geeft aan dat bewoners met een parkeerplek op maximaal 500 meter afstand van hun woning, geen btw hoeven te betalen. Maar om wie het gaat, is onbekend. Je lost dit op met een geometrische analyse. Je combineert allerlei data, verzamelt de ontbrekende gps-coördinatoren en berekent afstanden tussen woningen en parkeerplekken. Dit leg je voor aan de Manager Vastgoedsturing, met een interactieve kaart in Power BI.

De dag is voorbij, maar je kijkt stiekem alweer uit naar morgen. Je neemt dan - samen met een multidisciplinair team - de datakwaliteit van Staedion onder handen. Want ook Staedion neemt steeds meer datagedreven beslissingen. Maar dan moet informatie wel op orde zijn. En blijven. Jouw rol hierin is belangrijk: je analyseert gegevens en maakt duidelijk wat beter kan. Interessante uitdaging!

Jouw inzichten maken de stad
Als Business Intelligence Specialist bij Staedion bouw je mee aan een goedlopende organisatie. Zo kan Staedion haar werk beter doen, en dat is fijn voor de bewoners. Je werkt met allerlei data, en dat maakt je werk divers. Soms presenteer je inzichten over reparaties aan de afdeling Woonservice, dan overleg je weer met een BI-specialist over een analyse die niet klopt. Je houdt je onder andere bezig met:
• Inzichten creëren, jij maakt complexe data begrijpelijk.
• Alle datasystemen, waaronder het ERP-systeem.
• Het datawarehouse, waarin alle datasystemen samenkomen. Hier leg je verbanden tussen data en creëer je inzichten.
• Rapportagetools om je inzichten te presenteren. Je werkt bijvoorbeeld met Microsoft Power BI en Microsoft SQL Server Reporting Services (SSRS).

Dit heb je nodig
• Een zwak voor data. Maar dat hoeven we jou niet uit te leggen.
• Kennis over databases en datastructuren, minimaal op hbo-niveau.
• Interesse in organisaties. Het is niet alleen pure IT, maar ook gesprekken voeren en processen doorgronden om tot de juiste inzichten te komen.
• De vaardigheid om prioriteiten te stellen. Er komt veel op je af, dus je weet wat eerst moet.
• Een innovatiedrive. Je wilt je werk elke dag beter doen.

Dit krijg je ervoor terug
De kans om te leren en de vrijheid om zelfstandig te opereren. Plus:
• Een salaris tussen de € 3.680,- en € 4.971,- bruto, op basis van 36 uur.
• Een vierdaagse werkweek, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé nog beter in balans houden.
• Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
• Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, in hartje Den Haag en tegenover het Centraal Station.
• Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Wij zijn groot voorstander van duurzame activiteiten.

Staedion: samen thuis
Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuren we ruim 36.000 woningen en 6.300 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag. Ons hoger doel is dat we ‘een eigen thuis bereikbaar maken met onze bewoners’, met als gewaagd doel dat al onze bewoners zich in 2020 thuis voelen.
We vinden het belangrijk om te weten wat er speelt bij onze bewoners en willen hun invloed op ons werk vergroten. Met ‘onze bewoners’ doelen we op onze huidige en toekomstige bewoners. Dat is soms weleens lastig, in tijden waarin keuzes gemaakt moeten worden. Maar we geloven dat we bewoners actief kunnen betrekken bij onze projecten en dat we onze keuzes kunnen uitleggen. Het werken aan een fijne woonomgeving doen we immers samen.

Interesse?
Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten? Neem dan contact op met Daphne Visser via 06 - 83 27 8669. Direct solliciteren kan ook, via de knop hieronder.

Solliciteer   (Opmerking: Deze link opent de pagina in een nieuw browservenster.)